Groningen maakt zich op voor NK sprint

GRONINGEN – Amper een week na het spektakel in Amsterdam staat er wederom een NK triathlon op de kalender. Ditmaal maken de atleten met sprintcapaciteiten zich op voor de titelstrijd. Groningen is het decor.

Er gaat niets boven Groningen, ook niet als het om het organiseren van triathlons gaat. Of het nou een sprintafstand, een kwart triathlon of een klassieke afstand is, in Groningen weten ze er wel raad mee. Het NK op de sprintafstand is dan ook een kolfje naar de hand van de organisatie van de Speedman.
De wedstrijd vindt plaats in Hoogkerk, in en rond de recreatieplas Ruskenveen. Favorieten bij de
MANNEN
zijn onder andere de titelhouder Martijn Dekker uit Sittard, lokale held Mark Oude Bennink, de nummer twee van het NK in Amsterdam Youri Severin uit Almere, de jonge Tim Dullaart uit Rotterdam en coming man Terrence Olaria uit Brunssum. Bij de vrouwen lijkt Marieke van der Vegt uit Groningen op voorhand de favoriete in een verder teleurstellend klein deelnemersveld.

Bronnen / Links:
– Nederlandse Triathlon Bond
Speedman Triathlon Groningen