Didam klaar voor NK Middenafstand

DIDAM – Het NK Middenafstand is de laatste jaren bij uitstek de race waarin de toppers van de lange afstand en die van het kortere werk elkaar ontmoeten. Bas Diederen uit Susteren is al enkele jaren de te kloppen man in Nederland en hij zal in Didam zijn titel verdedigen. Nieuwkoop huisvestte jarenlang het NK Middenafstand, maar dit jaar is het de beurt aan Didam om het NK te organiseren. Vorig jaar won Barendrechter Bert Flier er de eerste editie van deze halve triathlon. Dit jaar mag hij het tijdens een NK opnieuw gaan proberen, want hij is een van de belangrijkste uitdagers van Diederen, die onlangs het NK over de Olympische afstand nog op zijn naam schreef. Ook Edo van der Meer, tegenwoordig woonachtig in Sittard, mag zich tot de kanshebbers rekenen. Verder zijn ook Gerbert van den Biggelaar, man van de regio Diederik Scheltinga en Cees Colijn namen om in de gaten te houden.

Mirjam Weerd uit Amersfoort is bij de vrouwen de favoriete voor de titel. Weerd, die de titel twee jaar op rij won en sinds 2007 altijd op het podium stond, kan tegenstand verwachten van Maud Golsteyn, Grada Boschker (die vorig jaar tweede werd op de halve van Didam), Carla van Rooijen en mogelijk ook van Marleen Vos. Andere outsiders zijn de Arnhemse Angelique van der Linden en Rahel Bellinga uit Soest, net als Esther de Vries en Cora Vlot.

Opmerkelijk is dat het NK liefst 300 deelnemers huisvest, een aantal wat al jaren niet is voorgekomen bij deze afstand. Het NK gaat van start om 8.30 uur in De Nevelhorst in Didam. Opvallende deelnemer aanstaande zaterdag is Eimert Venderbosch, de nationaal kampioen Olympische afstand van 1993. Hij was jarenlang verdwenen van het wedstrijdtoneel, maar keerde onlangs terug met een podiumplek tijdens de triathlon van Hengelo (Gld). Venderbosch is lid van de organiserende vereniging Triathliem. Het evenement huisvest verder nog wedstrtijden over de kwart triathlon en de achtste triathlon.

Bronnen/Links:
Innotec Triathlon Didam
Nederlandse Triathlon Bond