Asker Jeukendrup benoemd tot directeur Gatorade Sport Science Institute

PepsiCo Research and Development en Gatorade hebben gisteren de sportwetenschapper-slash-triatleet Asker Jeukendrup benoemd tot Global Senior Director van het Gatorade Sports Science Institute (GSSI). Jeukendrup is als sportvoedingsdeskundige bepaald geen onbekende. Tot nu was de Limburger verbonden aan de universiteit van het Britse Birmingham als hoogleraar inspanningsmetabolisme en directeur van het Human Performance Lab aldaar. Hij heeft diverse boeken gepubliceerd en meer dan 200 wetenschappelijke artikelen over inspanning en sportvoeding. Daarnaast heeft hij gewerkt met diverse wereldkampioenen en Olympisch kampioenen. Daarnaast is hij ook een fervent triatleet en heeft inmiddels zo’n achttien Ironmans gedaan, waaronder vijf keer op Hawaii.

Bronnen / Links:
XTRI.com