Nederlands triathlonteam vervolgt jacht op Olympische nominaties in Kitzbühel

KITZBÜHEL (AUT) - Het Nederlands triathlonteam staat dit weekend op volle sterkte aan de start van de derde wedstrijd in de World Championship Series. De races vinden dit weekend plaats in de pittoreske omgeving van Kitzbühel in Oostenrijk. De mannen komen op zaterdag vanaf 14.30 uur in actie, terwijl de vrouwen zondag om 12.30 uur starten.
 
Rachel Klamer, die met haar tiende plaats in de vorige race twee weken geleden in Madrid een Olympische nominatie verdiende, werd prompt in de week daarna aangereden door een auto in Sittard, haar trainingsbasis. Ze kwam er met de nodige schrik en een zeer been van af en haar herstel is zodanig dat ze toch aan de start wil staan. “Er is nu minder druk en ik heb nog veel te leren, dus ik ga gewoon kijken hoe ver ik kom. Mijn been voelt iedere dag ietsje beter. Ik heb wel wat training gemist maar ik heb er verder wel vertrouwen in”, aldus Klamer. Danne Boterenbrood, nog zeventiende in Madrid, werd afgelopen weekend Nederlands kampioene in Amsterdam in een race die ze goed kon controleren. Boterenbrood denkt dat ze voldoende hersteld zal zijn. Lisa Mensink is weer helemaal fit na de ziekte die ze opliep in de weken voor de wedstrijd in Madrid. Ervaren als ze is, heeft zij de beste kans om een felbegeerde plek bij de eerste twaalf en dus een Olympische nominatie te behalen. Bij de vrouwen zijn er ten slotte nog Maaike Caelers en Sarissa de Vries, die volgens bondscoach John Hellemans altijd voor een verrassing kunnen zorgen.

Bij de mannen hoopt Jan van Berkel zich te revancheren voor zijn teleurstellende optreden in Madri