Ruth van der Meijden Eindhovens studentensportvrouw 2010

EINDHOVEN – Ruth van der Meijden is maandag tijdens het jaarjlijkse sportgala van de Eindhovense Studenten Sport Federatie in de ‘Zwarte Doos’ in Eindhoven uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2010. Fontys-student Van der Meijden had de dag ervoor nog een tweede plaats behaald bij de Grand Prix duathlon in het Franse Liévin. De benoeming tot sportvrouw van het jaar had ze te danken aan haar Europese duathlontitel van vorig jaar in Nancy. “De eretitel is niet te vergelijken met het winnen van een wedstrijd. Dit gaat over een heel jaar en dat maakt het heel bijzonder”, aldus Van der Meijden.

Nard van der Sanden werd verkozen tot sportman van het jaar. Hij won vorig jaar drie wielerwedstrijden, het NK fietskoerier (wat hij als bijbaan doet) en het NSK wintertriathlon.

Bronnen / Links:
Koen de Haan
Cursor