Powerman en ITU na tien jaar weer bij elkaar

VANCOUVER (CAN) / HORST (NED) – De ITU en de International Powerman Association zijn weer ‘vriendjes’. Na een breuk van bijna tien jaar komen beide internationale organisaties weer bijeen. Als gevolg daarvan zal het officieuze Powerman-WK in het Zwitserse Zofingen dit jaar weer ook gewoon het ITU-WK duathlon over de lange afstand zijn.

Zofingen vindt dit jaar plaats op 4 september, en kent een prijzenpot van 50.000 Dollar. Traditioneel is deze wedstrijd dè arena voor de lange-afstands duatleten. Met de hernieuwde samenwerking met de ITU zal het Zwitserse plaatsje nu voor de vijfde keer in de geschiedenis het decor zijn van het ITU WK Duathlon over de lange afstand.

ITU-President Marisol Casado is verheugd met de hereniging. Ook John Raadschelders, organisator van de Powerman Holland en voorzitter van de International Powerman Association, is blij met de hernieuwde samenwerking met de ITU. “Dit gezamenlijke ITU / Powerman duathlon-WK is dat wat de atleten al jarenlang wilden. Het bewijst ook dat zowel ITU als de IPA de synergievoordelen van de samenwerking zien voor de duathlonwereld.” Stefan Ruf, de wedstrijdleider van de Powerman Zofingen, is eveneens in zijn nopjes met de hereniging: “Dit is het sterkst denkbare signaal naar atleten, nationale bonden en organisatoren aangaande de toekomst van de duathlonsport. Na twaalf jaar mag Zofingen wederom optreden als het ITU-WK duathlon lange afstand.”.

Het laatste ITU-WK duathlon lange afstand werd drie jaar geleden in Geel gehouden. Toen werden Catriona Morrison en Joerie Vansteelant tot de laatste kampioenen gekroond.

Bronnen / Links:
John Raadschelders
International Powerman Association
International Triathlon ion