Olympisch kwalificatietraject van start gegaan

SITTARD – Donderdag vond in Hotel Amrâth in Sittard de kickoff plaats van het Olympisch kwalifcatietraject voor de Nederlandse triatleten. De ambitie van het team is om in 2012 vier atleten aan de start te kunnen laten verschijnen op de Oylympische Spelen in Londen. Tijdens de bijeenkomst stelde bondscoach John Hellemans de leden van de Nederlandse selectie voor, waarna technisch directeur Adrie Berk een toelichting gaf op de kwalificatieprocedures.

Onder de noemer ‘Rule the world’ is een ambitieus traject uitgezet. Voor de Spelen van 2012 is een top-tien plaats bij de vrouwen als doel gesteld. Vier jaar later in Rio hopen ze niet alleen meer Nederlandse atleten aan de start te krijgen, maar mikt men ook op een podiumplaats.

Op basis van de huidige positie van de Nederlandse dames op de Olympische ranking heeft Nederland recht op twee startplaatsen. Nederland is nu het negende land op de ranking, en de top-acht heeft recht op drie startplaatsen. Er is dus nog uitzicht op een derde startplaats. Om zich voor een startplaats te kwalificeren moeten de Nederlandse dames in een World Championships wedstrijd een top-twaalf notering zien te behalen, of een top-drie bij het EK. Daarna moet in 2012 vormbehoud kunnen worden aangetoond.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond