Bus rijdt tegen brug op parcours Doornikse triathlon

DOORNIK (BEL) – Tijdens de ETU junior cup triathlon van Doornik is een bus tegen een voetgangersbrug gereden waarover deelnemers aan de wedstrijd moesten lopen. De voetgangersbrug was door de organisatie opgebouwd om een gevaarlijke oversteek van het zwemmen naar het fietsparcours te vermijden. Drie atletes die op het bewuste moment over de brug liepen, zijn daarbij gewond geraakt. Eén van de drie is zwaargewond maar buiten levensgevaar, de twee anderen raakten lichtgewond. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd.

De bus kwam rond vier uur ‘s middags vast te zitten. De chauffeur had de weg gevraagd aan parcoursmedewerkers, maar zou de verkeerde richting uitgestuurd zijn. Ten einde raad probeerde hij onder de voetgangersbrug door te komen, daarbij het bord negerend dat aangaf dat de doorrijhoogte onder de brug drie meter was. De bus zelf was 3.20 meter.

Bronnen / Links:
3athlon.be
Het Laatste Nieuws