Sonja Jaarsveld vijfde bij Half Challenge Fuerteventura

FUERTEVENTURA (ESP) - Terwijl de Nederlandse equipe in de Spaanse binnenlanden streed om de wereldtitel cross-triathlon, was Sonja Jaarsveld neergestreken op de Canarische Eilanden voor de eerste editie van de Half Challenge Fuerteventura, de jongste loot aan de Challenge stam. Ze eindigde er uiteindelijk als vijfde, een kwartiertje achter winnares Ewa Ledesma. Bij de mannen gind de winst naar Rasmus Henning, die het laatste halfjaar al leefde en trainde op het eiland.

Henning maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Al na de 1900 meter zwemmen in zee kwam hij samen met zijn landgenoot en trainingsmaat Martin Jensen vooraan uit het water. Tijdens het fietsen kregen zij gezelschap van Daniel Halksworth en Stephen Bayliss, en dat viertal verloor elkaar daarna het grootste deel van het fietsen niet uit het oog. Pas in de slotfase reed Jensen zich los van de drie, maar kreeg niet meer dan anderhalve minuut marge. Te weinig om Henning het hoofd te bieden.

Ook bij de vrouwen kwam de uiteindelijke winnares al aan de kop van de wedstrijd uit het water, samen met Edith Niederfriniger en Tasmin Lewis. Andere kanshebsters als Nicole Leder en Erika Csomor waren inmiddels anderhalve minuut achter hen. Laatstgenoemde wist uiteindelijk nog wel het leidende trio in te halen en met een kleine marge aan het lopen te beginnen. Haar grote loopvermogen ten spijt moest ze uiteindelijk Ledesma langszij laten gaan.

UITSLAGEN 
HALF CHALLENGE FUERTEVENTURA (ESP)
(IM70.3 - afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Rasmus Henning    DEN 4:12:59
 2 Martin Jensen    DEN 4:14:01
 3 Stephen Bayliss   GBR 4:14:33
 4 Jonas Djurback    SWE 4:15:59
 5 Daniel Halksworth  GBR 4:16:18
VROUWEN ----------------------------
 1 Eva Ledesma     ESP 4:47:14
 2 Erika Csomor     HUN 4:49:13
 3 Edith Niederfriniger ITA 4:53:28
 4 Emma Ruth Smith   GBR 4:16:16
 5 Sonja Jaarsveld      5:05:35
Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Tri247

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.