Ruth van der Meijden verdedigt Europese titel in Ierland

LIMERICK (IRE) – Ruth van der Meijden werd vorig jaar in Nancy Europees kampioene duathlon op de korte afstand en dit weekend zal de Eindhovense haar titel verdedigen in het Ierse Limerick. Van der Meijden is in vorm en kan met vertrouwen de race tegemoet zien. Ze won onlangs de openingsrace van het Franse duathlonseizoen, waar ze in een sterk bezette race al haar concurrentes te snel af was.

De elitevrouwen starten zondag op een parcours dat ingeschat wordt als vlak en bochtig en bij natte omstandigheden technisch lastig. Een dag eerder komen de junioren in actie in een race die de helft korter is. Namens Nederland zal Juul van der Kruijs deelnemen. De jonge Van der Kruijs is net als Van der Meijden een pupil van trainer Koen de Haan en hij maakte afgelopen winter een grote stap voorwaarts. Zijn doel zal zijn om een top-tien klassering te veroveren, al is het niveau bij de junioren op voorhand lastig in te schatten.

Namens de NTB zal De Haan de begeleiding verzorgen van de Nederlandse deelnemers. De ploeg vertrekt donderdag naar Ierland en zal maandag terugkeren.

Bronnen / Links:
EK Duathlon 2011, Limerick