Volledige Nederlandse damesploeg aan de start bij WCS-wedstrijd in Sydney

SYDNEY (AUS) – Komend weekend vindt in het Australische Sydney de eerste wedstrijd uit de ITU World Championships Series plaats. Nederland is met een sterke vertegenwoordiging aanwezig. De aanstormende talenten Rachel Klamer, Maaike Caelers, Neiske Becks, Danne Boterenbrood en Sarissa de Vries zullen aan de start staan, evenals teamcaptain Lisa Mensink, de enige in de ploeg met ervaring op dit niveau. De ploeg heeft zich de laatste twee maanden voorbereid in Nieuw-Zeeland. Ze hebben via voorwedstrijden in Nieuw-Zeeland en Australie hun rangschikking op de wereldranglijst zodanig verbeterd dat ze beloond zijn met een start tijdens de wedstrijd in Sydney. Lisa Mensink: “Ik zie uit naar deze wedstrijd, waar we zullen uitvinden of we als team op dit niveau mee kunnen draaien. Er is goede vooruitgang geboekt deze laatste maanden, met bemoedigende resultaten, dus volgens mij zijn de jongere dames klaar om de stap naar dit niveau te maken”.

Het veld is sterk bezet met de Australische dames Emma Moffat, de huidige wereldkampioene en Emma Snowsill, Olympisch kampioene in Beijing, als duidelijke favorieten. Ondertussen heeft de enige Nederlandse mannelijke vertegenwoordiger, Jan van Berkel, heeft gekozen om in Zuid-Amerika een aantal wedstrijden te gebruiken om zijn positie op de wereldranglijst te verbeteren, met het oog op een start in de World Championship Wedstrijden, die later dit jaar plaatsvinden in Europa. Van Berkel won afgelopen weekend in Lima zijn eerste race en lijkt dus beloond te worden voor zijn keuze om Sydney over te slaan. De volgende WCS-race wordt gehouden in Madrid op
5 juni. De World Championship Series vormen tezamen het WK triathlon en de eindwinnaar mag zich dus wereldkampioen noemen. Voor de Nederlandse atleten zijn de Series-wedstrijden tevens van groot belang voor Olympische kwalificatie.

Bronnen / Links:
Martijn Keijsers