Kwist en Laureys winnen Hoeven en zwemloopcircuit

HOEVEN - De Molecaten Bosbad zwemloop in Hoeven is maandag gewonnen door Matthias Laureys, die daarmee tegelijkertijd ook het Zwemloopcircuit Zuidwest Nederland circuit op zijn naam schreef. Dezelfde dubbel maakte Anne Kwist bij de vrouwen. De zwemlopen waren dit jaar in Bergen op Zoom, Roosendaal en Hoeven.

Laureys kreeg bij het zwemmen nog flink concurrentie van Niels Strijk, maar al in de eerste loopronde zette hij zijn achtervolger op een onoverbrugbare achterstand. Interessanter voor de wedstrijd werd dan ook de strijd om de tweede en derde plaats. Die ging tussen Strijk en de Belg Rein Leirsberghe en werd pas in de slotronde beslist. Leirsberghe verliet een paar seconden later het zwembad en moest in het begin flink doorlopen om dit minieme verschil met Strijk goed te maken. Halverwege de slotronde merkte Strijk dat zijn achtervolger het moeilijk had en nam daarop afstand. Het verschil bedroeg uiteindelijk zeventien seconden. Strijk was tevreden en is nu tweemaal tweede en één keer derde geworden bij het zwemloopcircuit.

UITSLAGEN
ZWEMLOOP HOEVEN
(1000Z - 10L)
MANNEN ---------------------------------
 1 Matthias Laureys   BEL  47.43
 2 Niels Strijk        49.25
 3 Rein Leirsberghe   BEL  49.42
 4 Mario Appermans   BEL  51.21
 5 Jan Cools      BEL  52.11
 6 Huub van Noorden      52.13
VROUWEN --------------------------------
 1 Anne Kwist         57.51
 2 Anke Matthysen    BEL  59.25
 3 Sofie Hamers       1.02.08
Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.