Sprint-WK en Team-WK toegevoegd aan WCS-programma

VANCOUVER (CAN) – De ITU heeft vandaag bekend gemaakt dat het wereldkampioenschap over de Sprint-afstand, alsmede het wereldkampioenschap Teamtriathlon, zullen worden toegevoegd aan het programma van de World Championships Series.

Beide WK’s zullen nu ook gestreden worden tijdens de internationale triathlon van Lausanne, op 20 en 21 augustus. De sprint-triathlon en de teamtriathlon in het evenementenprogramma krijgen met de opname in de WCS dezelfde features als de ‘echte’ WCS-wedstrijden zoals live verslaggeving en de ‘look & feel’ van de wedstrijden in de World Championships Series. Daarnaast zullen in het WK Sprint ook punten te verdienen zijn voor de Series. In het Sprint-WK is een prijzenpot van 100.000 dollar beschikbaar, en voor de teamtriathlon 50.000.

De ITU ijvert ervoor om de teamtriathlon opgenomen te krijgen in het programma van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. De verhoogde uitstraling van de teamtriathlon door deze stap moet daaraan bijdragen.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union<