Kalender 2011 kent weer diverse ‘nieuwkomers’

De wedstrijdkalender voor 2011 is – as we speak – nog volop in wording, maar inmiddels is duidelijk dat het seizoen 2011 weer met enig nieuw elan wordt ingestoken. De kalender kent momenteel al ten minste zeven nieuwe toevoegingen. Naast de al eerder gemelde nieuwe wedstrijden in Vlissingen en Zandvoort, zijn ook Purmerend (zwemloop, 17 april), Utrecht (26 juni), Rotterdam (29 mei), Westervoort (2 juni) en Zwolle (10 september) geheel nieuwe wedstrijdlocaties.

De wedstrijd in Utrecht is een tweede Vrouwentriathlon. Na de succesvolle introductie van deze laagdrempelige vrouwenwedstrijd rond het Betuwestrand van Beesd wordt er nu ook eentje georganiseerd in de Utrechtse Vinexwijk Leidsche Rijn. De wedstrijd in Rotterdam wordt er eentje aan de andere kant van het spectrum: in deze European Junior Cup wedstrijd zal juist het aanstormend talent een podium krijgen.

Daarnaast zien we ook enkele oude bekenden terugkomen op de kalender, in de vorm van de triathlons van Schagen (17 augustus) en Krimpenerwaard. De wedstrijd in Schagen was maar liefst veertien jaar van de kalender verdwenen, maar mede op initiatief van Eric van der Linden is deze weer terug. Ook de wedstrijd van Krimpen kon enkele jaren niet plaatsvinden vanwege grootschalige reconstructiewerkzaamheden aan de N210.