Onopvallend WK Nederlandse dames; Australië pakt volle winst

BUDAPEST (HUN) – Ze moesten zich tevreden stellen met het bereiken van nevendoelen tijdens het WK triathlon in Budapest. De Nederlandse elite dames Lisa Mensink en Birgit Cals konden geen partij geven aan de ontketende wereldtoppers uit Australië. Emma Snowsill won afgetekend de finalewedstrijd van de World Championships Series. Haar landgenote Emma Moffatt werd tweede, maar won de Series en mag zich dus wereldkampioene noemen.

Lisa Mensink kon zich met zwemmen goed handhaven en was ook op de fiets goed voorin te vinden. Mensink is een van de beste rijdsters uit het peloton en sprokkelde met haar goede fietsprestaties welkome punten voor de wereldranglijst. In de race om kwalificatie voor de Olympische Spelen is een goede uitgangspositie op de worldranking van groot belang. Ze won het nevenklassement van beste fietser van de World Championship Series en verdiende daarmee 5.000 dollar. Mensink moest tijdens het lopen de tol betalen voor het harde werk op de fiets en eindigde uiteindelijk op plek 34.

Birgit Cals was voor de laatste maal actief op het hoogste niveau. Cals stopt aan het eind van dit seizoen met topsport. Ze kampte bij aanvang van het seizoen met een gebroken sleutelbeen, vocht zich terug naar haar oude niveau en nam vandaag afscheid met plek 48 van de wereld.

 UITSLAGEN ITU WCS TRIATHLON BUDAPEST (HUN) 
VROUWEN ----------------------------
1 Emma Snowsill AUS 1:49:43
2 Emma Moffatt AUS 1:51:25
3 Nicola Spirig SUI 1:51:27
4 Lisa Norden SWE 1:51:28
5 Paula Findlay CAN 1:51:30
6 Vicky Holland GBR 1:51:31
7 Helen Jenkins GBR 1:51:34
8 Laura Bennett USA 1:51:35
9 Carole Peon FRA 1:51:37
10 Juri Ide JPN 1:51:54

Bronnen / Links:
International Triathlon Union