Rachel Klamer vierde bij neosenioren in WCS-Finale

BUDAPEST (HUN) – De Nederlandse dames hebben uitstekend gepresteerd op het WK voor dames onder 23 jaar. De beloften van de Nederlandse triathlonsport hebben hun naam eer aan gedaan. Rachel Klamer werd knap vierde en Maaike Caelers finishte als twaalfde. Beide dames zijn eerstejaars in deze leeftijdscategorie. De titel ging naar de Australische Emma Jackson. Zij finishte solo. Kirsten Sweetland uit Canada won het zilver, voor de Francaise Emmie Charayron, die in de laatste loopronde naar het brons sprintte. Bij de heren ging het goud naar Jonathan Brownlee. Peter de Vries moest een aantal maal een valpartij ontwijken waardoor hij de aansluiting miste. Evert Scheltinga heeft de hele wedstrijd alleen moeten doen en kreeg in de laatste ronde een lekke band.

Klamer zat al tijdens het zwemonderdeel van 1500 meter goed van voren en kwam bij de eerste tien dames uit het water. Ook Sarissa de Vries maakte deel uit van de kopgroep, maar moest tijdens het fietsen opgeven met een lekke band. Maaike Caelers kon in een achtervolgende groep zicht houden op een mooie klassering, mits ze een goed looponderdeel zou afleveren. Na 40 kilometer fietsen was Klamer goed weg tijdens het looponderdeel. In de eerste loopronde liep Klamer rond plek 12 van de kopgroep van 18 en daarna maakte ze steeds meer plekken goed, om uiteindelijk net buiten het podium te finishen op plek vier. Caelers benutte het looponderdeel van 10 kilometer om de nodige plaatsen goed te maken en uiteindelijk als twaalfde te finishen. Beide dames namen voor het eerst deel in de categorie neosenioren en kunnen dus ook de komende jaren nog veel moois laten zien.

UITSLAGEN ITU WCS TRIATHLON BUDAPEST (HUN)