Stevige afvaardiging naar WK OD Triathlon in Budapest

BUDAPEST (HUN) – De nieuwe bondscoach John Hellemans beschikt over een brede selectie voor de finalewedstrijden van de ITU World Championships Series (WCS) in Budapest aankomend weekend. Zowel bij de WK’s voor junioren en onder 23 jaar, als bij de senioren is Nederland vertegenwoordigd. Lisa Mensink en Jan van Berkel verdedigen bovendien hun klassering in de WCS. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september.

Neiske Becks komt in actie bij het WK voor junioren. De Limburgse gaat strijden voor een top-tien klassering. Bij de dames neosenioren komen Rachel Klamer, Sarissa de Vries en Maaike Caelers in actie. Alle drie de dames zijn eerstejaars in deze categorie, maar kunnen naar verwachting meedoen in de strijd om de eerste vijftien plekken. Evert Scheltinga en Peter de Vries debuteren op een WK. De Vries is de jongste in de deelnemersgroep tot en met 23 jaar. Beiden hebben als doel om in de grote groep mee te strijden.

Bij de senioren komen Lisa Mensink en Birgit Cals in actie. Mensink gaat voor een top-16 klassering en ze verdedigt haar koppositie als beste fietser in de WCS-series. Hiermee kan ze extra punten voor de wereldranglijst vergaren, die belangrijk zijn voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2012. Cals neemt afscheid van triathlon op het hoogste niveau en wil nog eenmaal een goede wedstrijd draaien in het topveld. Jan van Berkel komt in actie in het herenveld en mikt op een plek bij de beste twintig.

De begeleidingsstaf wordt gevormd door bondscoach John Hellemans en zijn assistenten Eric van der Linden en Peter Scheres. De elite heren komen in actie op 11 september, net als de neosenioren. De elite dames werken hun wedstrijd op 12 september af, net als de junioren.

De wedstrijden zijn live te volgen via de website van de ITU. Registratie is vereist, maar kijken van de livebeelden is gratis. De ARD zendt de wedstrijd van de heren live uit. Op de BBC zal zowel van de damerace als de herenrace een samenvatting uitgezonden worden.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union