EuroBike in Duitsland part 1

Op dit moment wordt in het Duitse Friedrichshaven de Europese Fietsbeurs gehouden. Hier worden alle nieuwe modellen en ontwikkelingen voor 2011 ten toongesteld voor de vakhandel. Mijn collega editor, Herbert Krabel, van slowtwitch.com is op de beurs aanwezig heeft de volgende nieuwe fietsen en onderdelen gezien. Er zit weer veel bij om van te watertanden…..

Als eerste de fiets van Normann Stadler waarmee hij in oktober op Hawaii zal starten. Gaat hij de finish dan weer wel eens halen…

Bijzonder is het detail hoe de achterderaillieur is weggewerkt en hoe de kabel pas op het laatste moment uit het frame komt…. Schitterend. Maar het zal vast ook een schitterende prijs gaan hebben.

Ceepo, houder van de Ironman licentie voor fietsen presenteert het nieuwste model de Climax. Tot op heden lijkt het merk in Europa nog niet echt aan te slaan en ik ben benieuwd of Ceepo tegen het marketing geweld van de grote merken zoals Trek, Felt en Scott kan opboksen. Een poll op slowtwitch.com geeft aan dat maar liefst 45% van de stemmers op dit moment het liefst een Trek Speed Concept zouden kiezen wanneer zij tot aanschaf van een nieuwe fiets zouden overgaan. Dat zou Trek een beetje de Asics van de fietsenmarkt gaan maken. Niettemin is de Ceepo Climax een fiets met een bijzondere look.

Ook helmen fabrikant gaat in de fietsschoenen. Dus vanaf volgend jaar van teen tot kruin in Giro?

Carnac, vroeger een van de eerste merken met een echte triathlonfietsschoen, is weer terug met opnieuw een triathlonschoen. Het is de laatste jaren wat stil geweest rond dit merk in Nederland. Toch zijn het schoenen van topkwaliteit. Ik ben benieuwd of de schoen ook in Nederland geleverd kan en gaat worden. Dit model schijnt diverse magneetjes te hebben om de sluiting snel en makkelijk te openen en te sluiten.

Het lijkt een stuur met
4 remmen, maar de shifters van Vision zijn als een soort mini remmetjes gemaakt om meer aerodynamica te geven. De vraag is of het mooi is, maar het zal ongetwijfeld goed werken.

Ook Fuji Bikes komt met een nieuw model superbike. Recessie? Welke recessie?