EuroBike in Duitsland part 2

En nog veel meer moois van de EuroBike beurs in Friedrichshaven…

Als je een wat kleiner merk bent ontbreekt het vaak aan middelen om zelf een R & D afdeling op te zetten en een eigen frame te ontwikkelen. Dit soort merken vallen vaak terug op zogenaamde ‘open mold’ frames. Dit zijn frames veelal gemaakt op het oog en deze worden door de fabrieken aan allerlei merken aangeboden. Aerodynamisch schort het vaak hier en daar wel aan het frame, maar je ziet dan ook dat je het model frame bij wel 10 verschillende merken/winkels tegenkomt. Dit model van Corratec is er 1 van.

Pearl Izumi lanceert in navolging van merken zoals K-Swiss, Zoot en Adidas volgend jaar ook een speciale triathlonloopschoen met snelsluitsysteem en een sneldrogend bovenwerk.

Bont fietsschoenen zien er altijd een beetje raar uit in mijn ogen. Het lijken net Crocs voor op de fiets. Maar ze rijden fantastisch. Binnenkort een verslag van enkele weken testen met de triathlonversie, maar dit is alvast een voorproefje van één van de nieuwe modellen.

De nieuwe Superbike van Felt. De DA 2011. Dit is geen fiets meer, maar net als de Trek Speed Concept serie gewoon kunst. Ik zou het bijna aan de muur hangen en er alleen nog maar naar kijken.

Bij de Felt Da zijn de achterbuizen direct van de zadelbuis afgebogen om de luchstroom zo min mogelijk langs het wiel te verstoren.

Schitterend weggewerkte achterrem.

Maar ook de aero voorrem is niet verkeerd….

Alleen jammer dat zo’n superbike ook een superprijs heeft. De exacte prijs is nog niet bekend, maar reken er op dat een Felt DA 2011 incl. Shimano Di2 boven de € 10.000 gaat uitkomen. Als het minder is zou me dat zeer verbazen. Ik ben benieuwd hoeveel we er in Nederlandse parc fermee’s gaan spotten.

De Cervélo P4 krijgt hier en daar wat kleine verbeteringen waaronder een verbeterde montage van de zadelpen en natuurlijk een nieuw kleurtje. Hoewel het nog steeds veel glimmend zwart is, maar nu met wit in plaats van rood.

Nog even wachten en we kunnen het zelf allemaal zien tijdens de BikeMotion in Utrecht.