TTT dag drie: Heerink en Oude Bennink nog steeds aan kop

HENGELO – Als derde onderdeel van de Twentse Triathlon Tour (TTT) vond woensdagavond in omgeving Borne en Azelo de duathlon plaats. De wedstrijd groeit jaarlijks enorm qua populariteit. Dit jaar werd zelfs bijna het maximum van het totaal aantal mogelijke deelnemers bereikt en dat kwam mede door een goede vertegenwoordiging van de jeugd.

Voor hen klonk dan ook als eerste het startsignaal. Om 19:00 zijn zij onder het toeziend oog van het publiek en de deelnemende masters en dames begonnen aan een verkorte versie van deze duathlon. Bloedfanatiek legden zij de twee looprondes af, waarna zij op de fiets sprongen voor twee ronden fietsen. De wat kleinere fietsen waren zeker niet minder profi en een enkeling beschikte zelfs al over een tijdrithelm. Geweldig om deze
MANNEN
en vrouwen zo fanatiek bezig te zien. Na 25:27 was het Koen Wiggers die na zijn afsluitende loopronde als eerste de streep passeerde, gevolgd door Bodi Del Grosso en Ruard Smeenge. In het tussenklassement na de duathlon is het ook Wiggers die aan de leiding gaat, gevolgd door Stijn Jansen en Del Grosso.

Exact één minuut na de start van de jeugd vertrokken ook de masters en de dames. De zojuist vetrokken jonge hazen vormden een mooi doelwit voor hen, maar in de eerste kilometer slaagde er niemand in om Wiggers in te halen. Na 33:54 was het Martin Veenhuizen die bij de masters als eerste over de meet kwam, gevolgd door Erik Lentfert in 34:02. De
MANNEN
zaten dicht bij elkaar en ook in het algemeen klassement strijden zij samen met Aje Niks (die derde werd) om de eerste plaats. Na de duathlon heeft Veenhuizen in het klassement een gat weten te slaan van 2:46, dus dat wordt moeilijk te overtreffen voor Niks en Lentfert. Spannender wordt waarschijnlijk de strijd om de tweede plaats.

Bij de vrouwen stond ook Ingrid Prigge aan de start. Al doet zij niet mee aan de hele Tour, wel wist ze in Borne/Azelo de winst te pakken. Jony Heerink en Susan Boode werden respectievelijk tweede en derde. Heerink wist daarmee haar eerste plaats in het algemeen klassement te behouden, Boode veroverde op Bekhuis de tweede plaats, waardoor Bekhuis (vijfde bij de duathlon) naar de derde positie opschoof in het algemeen klassement. Ook bij de dames zal er zaterdag een interessante strijd plaats gaan vinden.

Nadat iedereen van de eerste startserie was gefinished, was het aan de heren senioren om zich op te stellen in het startvak. Voordat zij werden weggeschoten ging de aandacht uit naar de top-drie van de jeugd, die onder luid applaus hun welverdiende medailles in ontvangst mochten nemen. Bij de
MANNEN
was het Mark Oude Bennink die aan de leiding ging in het algemeen klassement, gevolgd door Jan-Roelf Heerssema en Guido Gosselink. Na de drie looprondes was een kopgroep van vijf man bij elkaa gekomen op het fietsparcours. Onder hen de top-drie van het algemeen klassement. Aangezien zij ook allen tegelijk de fietsrondes erop hadden zitten, zou het laastste onderdeel de doorslag moeten geven. De verschillen tijdens het lopen waren niet groot, maar dat er (weliswaar secondes) verschil gemaakt kon worden dat stond vast. Na 32:04 was het Oude Bennink die de zege pakte, op de voet gevolgd door Gerben Schreurs (een niet-Tourdeelnemer). Na hem volgde Heerssema in 32:26 die daarmee zijn voorsprong op Gosselink (33:07) met ruim 40 seconden uitbreidde. Gosselink finsihte uiteindelijk als achtste, maar voor hem waren drie niet-Tourdeelnemers.

De atleten weten nu precies was hen zaterdag te doen staat. Dit jaar worden voor het eerst de starttijden bepaald aan de hand van de onderlinge tijdsverschillen, in tegenstelling tot een puntenwaardering. Dit betekent dat per categorie de top van het algemeen klassement gaat starten op basis van zijn exacte achterstand in tijd van degene die een positie boven hem/haar staat. Het beloofd zaterdag dan ook een spannende race te worden.

Bronnen / Links:
Matthijs Pot
Twentse Triathlon Tour