Almere moet het weer doen zonder titelverdediger

ALMERE – Komend weekeinde zijn alle ogen weer gericht op de Flevopolder. Op de zaterdag staat de Holland Triathlon weer op het programma, en op zondag is Almere het decor van een European Premium Cup triathlon over de Olympische Afstand. De startlijsten vermelden toppers als Jan Frodeno, Steffen Justus, Reto Hug, Daniel Unger en Igor Sysoev. Ofschoon de startlijsten een officieuze status hebben en wijzigingen in het startveld nog mogelijk zijn, staat in ieder geval het maximale aantal deelnemers aan de start en belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden.

Op de zaterdag moet de wedstrijd helaas – net als vorig jaar – van start gaan zonder de titelverdediger. Moest vorig jaar Gerrit Schellens op het laatste moment verstek laten gaan vanwege een trainingsongeval, nu is Georg Potrebitsch geveld. De Duitser is lang ziek geweest en is onvoldoende gereed voor Almere. De kans voor een afscheid van Gerrit Schellens in stijl – met winst – komt daarmee een grote stap dichterbij. Schellens gaat overigens na zijn finish zijn fiets in het triathlonstadion bij opbod verkopen.

Ook local hero Martijn Boot komt helaas niet in actie in de Holland Triathlon. Tijdens de triathlon van Weesp kwam Boot kort na uiteindelijke winnaar Tjardo Visser uit het water, maar liep in de wissel hard tegen een stoeprand aan. Hij moest daardoor de wedstrijd staken, en later bleek zijn grote teen gebroken. Boot neemt nu zaterdag op de motor plaats om live verslag te doen van de wedstrijd.

Bronnen / Links:
Ruud de Haan (via Twitter)
UPC Holland Triathlon