Triatleten succesvol tijdens NK open water in Stadskanaal

STADSKANAAL – Afgelopen weekend was het zwemevenement “De rode Loper” in Stadskanaal het decor voor de Nederlandse kampioenschappen open water zwemmen. Aan dit evenement deden meerdere triatleten mee. Youri Severin behaalde een geweldige overwinning door alle agegroupers voor te blijven op de 3000 meter vrije slag, in een nieuwe baanrecord. Daarnaast werd hij zesde op de 5000 meter vrije slag heren. Agnus Gerringa pakte zilver in de categorie heren-30, en wel op de 3000 meter vrije slag. Marleen Vos viel op de 3000 meter vrij in haar categorie (dames-30) net buiten het podium, maar bij de 2000 meter schoolslag pakte zij net het brons. Een opvallende prestatie werden ook neergezet door triathlontalent Maya Kingma. Ze behaalde goud op de 5000 meter dames jeugd en haar tijd was goed voor een zesde plaats overall. Er werd gezwommen in het A.G. Windervanckkanaal. De watertemperatuur was 20 graden Celcius en er mocht niet in wetsuit gezwommen worden.