Wetsuit: Sailfish Vibrant

De Sailfish Vibrant is het instapmodel van de 4 modellen die Sailfish aanbiedt. De aanduiding ‘instapmodel’ doet dit wetsuit echter te kort. Het is weliswaar het goedkoopste pak uit de Sailfish range, maar door de prijsverlaging in 2010 van € 325 naar € 299 heb je een zeer goed wetsuit voor dit bedrag. Natuurlijk moet je geen vergelijking maken met de overige modellen van Sailfish zoals de Attack , de One en de G-Range. Deze modellen zijn nog veel soepeler en is de pasvorm nog beter, maar de Vibrant doorstaat de vergelijking met bijv. de Orca Sonar meer dan succesvol.

Het wetsuit is bedoeld voor de zwemmer die gemiddeld afstanden in training en wedstrijden aflegt tot maximaal 2,5 km. Dat is met dit wetsuit meer dan goed te doen. Daarboven zouden de meesten onder ons toch een wat soepeler pak willen hebben.

De Vibrant heeft door het gebruikt van Cell neopreen een behoorlijk goed drijfvermogen wat de slechtere zwemmers zal aanspreken. Je kunt je benen redelijk makkelijk laten liggen in het water en het zwemt dan een beetje alsof je een pull buoy gebruikt. Het groene Softskin materiaal aan de binnenzijde zit aangenaam op de huid en geeft een goed draagcomfort. Ondanks de prijs is het wetsuit met veel panelen in elkaar gezet. Hoe meer panelen een wetsuit heeft hoe duurder de fabricage is. Meer panelen zorgen ervoor dat de verschillende diktes neopreen op de juiste plaatsen kunnen worden geplaatst en dus drijfvermogen en flexibiliteit goed gecombineerd kunnen worden.

De Sailfish Vibrant is in zijn prijsklasse een van de beste wetsuits die we getest hebben en het pak is verkrijgbaar in 8 heren- en 5 damesmaten. Last but not least, de Vibrant wordt net als de duurdere modellen geleverd in een handige mooie draagtas.