Eerste editie Grand Raid Nisramont

NISRAMONT (BEL) – Terwijl de wegtriatleten hun hart kunnen ophalen in Holten bij het NK en de ITU World Cup triathlon aldaar, kunnen de echte off-road multisporters hun hart ophalen in de Belgische Ardennen. Op
9 en
10 juli wordt namelijk in en om de stuwdam van Nisramont (vlak bij La Roche en Ardenne) de ‘Grand Raid Nisramont’ gehouden. In deze tweedaagse competitie krijgen de deelnemers op zaterdagmorgen eerst
2 km zwemmen in het stuwmeer van de Ourthe voorgeschoteld, onmiddellijk gevolgd door een trail run. De finish is gelegen bovenin de heuvels op het landgoed “Le Hérou”. ‘s Middags vindt dan weer een nieuwe gezamenlijke start plaats voor 50 km mountainbiken, waarbij men beneden bij de barrage start, en wederom op het landgoed finisht. En om het af te ronden krijgen de deelnemers zondagmiddag nog een off-road triathlon voor de kiezen.

Deze eerste editie van de ‘Grand Raid Nisramont’ heeft inmiddels de belangstelling getrokken van een veertigtal atleten, waaronder een aantal sterke Belgische off-road atleten zoals Jim Thijs, Paul Embrechts en Jef Dams. Nederlandse inbreng (tot op heden) zal komen van Luc Huntjes en Ralf op ‘t Broek. Bij de vrouwen zal het waarschijnlijk gaan tussen Mieke Dupont, Peggy Claerbout, Joke Coysman, Sophie De Groote. Van Nederlandse zijde strijden Ewa Fiuk en Marleen Stroomer mee.

Bronnen / Links:
Wim De Doncker
Sport-Events / Grand Raid Nisramont