Fraser Cartmell en Bella Bayliss triomferen in Ironman70.3 UK

WIMBLEBALL (GBR) - De Ironman UK 70.3, naar verluid de zwaarste 70.3 in het circuit, is zondag een prooi geworden voor Fraser Cartmell en Bella Bayliss. Zij waren de snelsten van de ruim 1500 deelnemers aan deze wedstrijd in het Engelse Exmoor National Park. Zowel bij de dames als de heren viel de beslissing pas op het slotonderdeel. Nederlandse inbreng was er van Wim Korving, die de finish niet haalde, en Paula Visser.

De winnaar van de edities 2007 en 2008, Phil Graves, opende de wedstrijd door als snelste uit Wimbleball Lake te komen. Hij werd echter op de voet gevolgd door een aantal andere favorieten, zoals Cartmell, Stephen Bayliss, Paul Ambrose, Jonas Djurback en Faris Al-Sultan. Op de fiets nam Graves afstand van zijn concurrenten. Cartmell wist de schade beperkt te houden tot zo’n drie minuten, de rest van het veld kreeg acht minuten of meer aan de broek. Cartmell, die vorig jaar Stein op zijn naam schreef en eerder dit jaar ook de Ironman 70.3 van Zuid-Afrika, wist op het lopen makkelijk Graves in te rekenen.

Bij de dames kwam Lucie Zelenkova ruim als eerste uit het water, zij werd al snel ingerekend door Emma-Kate Lidbury en vervolgens Bayliss en Tamsin Lewis. In de tweede fietsronde wist Lidbury een gaatje te slaan op Lewis en Bayliss, en kon daardoor met een kleine anderhalve minuut voorsprong als eerste aan het lopen beginnen. Achter haar wist Bayliss in de tweede wissel op te schuiven naar plaats twee. Ze bleef nog lang vooruit. Pas in de tweede loopronde wist Bayliss haar flow te vinden, en halverwege de slotronde werd Lidbury ingerekend. Ook Lewis wist haar nog te passeren. Yvette Grice wist met de snelste looptijd nog op te stomen naar plaats vier.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 WIMBLEBALL (GBR)
MANNEN -----------------------------
 1 Fraser Cartmell   GBR 4:17:03
 2 Phil Graves     GBR 4:20:27
 3 Jonas Djurback   SWE 4:24:32
 4 Faris Al Sultan   GER 4:26:23
 5 Richard Allen    GBR 4:26:46
VROUWEN ----------------------------
 1 Bella Bayliss    GBR 4:53:52
 2 Tamsin Lewis    GBR 4:55:42
 3 Emma-Kate Lidbury  GBR 4:56:26
 4 Yvette Grice    GBR 5:03:44
 5 Jo Carritt     GBR 5:09:31

Bronnen / Links:
Ironman UK

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.