NTB wijst NK wintertriathlon 2011 toe aan Groningen en Twente

GRONINGEN / ENSCHEDE – De Nederlandse Triathlon Bond heeft deze week bekend gemaakt dat het NK wintertriathlon in 2011 zal worden opgesplitst in een apart senioren-NK en een NK voor jeugd en junioren. Deze NK’s zullen worden georganiseerd door respectievelijk de organisaties van de wintertriathlon in Groningen en die in Twente (Enschede). De NTB maakt met deze toekenning duidelijk dat het de relatief jonge ambitieuze organisaties van Groningen en Twente, en daarmee de ontwikkeling van de wintertriathlon in Nederland in het algemeen, zeer serieus neemt.

Voor het eerst sinds lange tijd zal het NK wintertriathlon hierdoor met ingang van volgend jaar niet meer worden gehouden in Assen, ondanks het feit dat de Stichting Wintertriathlon Assen dit NK vele jaren lang bijna vanzelfsprekend tot zeer grote tevredenheid van NTB en deelnemers heeft verzorgd. Om de waardering voor deze organisatie eveneens duidelijk te maken is besloten het NK voor senioren in 2012 alvast weer toe te kennen aan Assen. Waar het NK voor jeugd en junioren in dat jaar gehouden wordt, wordt bepaald op basis van de ervaringen in 2011.

Voor alle duidelijkheid: dit jaar worden zowel het jeugd/junioren-NK, als het senioren-NK nog gehouden in Assen. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag 30 oktober 2010 op en rond IJsstadion De Bonte Wever (voorheen ‘De Smelt’ geheten). De wedstrijden in Groningen en Twente worden respectievelijk gehouden op 13 en 26 maart 2011.

Zoals al eerder bekend was, wordt het NK voor vrouwen met ingang van dit jaar afgewerkt over de sprintafstand in plaats van de tot 2009 gebruikelijke kwart afstand. Deze afstand blijft voor de
MANNEN
wel de NK-afstand. Met ingang van 2011 zullen ook de NK-afstanden voor de jeugd naar beneden worden bijgesteld. Hierover volgt zo snel mogelijk aanvullende informatie, alsmede over de mogelijkheden voor het in het leven roepen van een landelijk wintercircuit met daarin ook de winterduathlon van Alkmaar.

Bronnen / Links:
Christie Brouwer
Nederlandse Triathlon Bond