Amerikaanse triatleet aangevallen door alligator

ORLANDO (USA) – Aanvallen van haaien op trainende triatleten zijn inmiddels niet meer geheel vreemd, maar zondag kreeg een triatleet een hardhandige aanvaring met een andere waterbewoner. Doug McCard (35) uit Florida, kreeg het tijdens een zwemtraining aan de stok met een drie meter grote alligator. Hij was in training voor een half-Ironman in juni. Hij was net het water van Lake Mary Jane ingegaan toen het reptiel hem aanviel. “Het voelde aan alsof ik door een truck werd geramd”, aldus McCard na afloop. Vooraf had hij wel gekeken of hij alligators zag; toen hij er geen ontwaarde was hij het water ingegaan, maar werd vervolgens gegrepen. Na een elleboogstoot tegen de kop liet het beest los. Getuigen hoorden hem schreeuwen en zagen hem bebloed het water uit komen. McCard kwam er vanaf met bijtwonden in zijn rechterschouder, rug en heup en kon na behandeling en een nachtje observatie in het ziekenhuis terug naar huis.

Als inwoner van Florida was McCard goed bekend met de aanwezigheid van alligators in het gebied, en had veel ervaring in het zwemmen in diverse meren in Florida. Hij vermoedt dat hij de ‘gator’ heeft opgeschrikt, waardoor deze hem aanviel. McCard hoopt binnenkort zijn trainingen weer te kunnen hervatten. Trappers hebben het reptiel inmiddels gevangen.

Bronnen / Links:
SlowTwitch
The Orlando Sentinel