Wim Nieuwkerk gaat zich inzetten voor “Topsport for life”

FIJNAART – Wim Nieuwkerk, afgelopen weekeinde opnieuw gekroond tot Nederlands kampioen duathlon (lang), heeft zijn medewerking toegezegd aan de stichting TOPSPORT FOR LIFE. Deze recent opgerichte stichting initieert, organiseert en ondersteunt (sportieve) activiteiten die erop zijn gericht om ernstige zieke mensen te helpen in hun strijd om levensbehoud- of verlenging. Zo draagt de stichting bij aan een kwalitatief beter leven voor ernstig zieke mensen. Nieuwkerk beseft dat hij door zijn leven en lichamelijke gesteldheid als topsporter zich in een bevoorrechte positie bevindt. Hierdoor voelt hij zich erg betrokken bij de doelstellingen van de stichting en zal hij zich op positieve wijze inzetten voor Topsport for Life.

Het bijzondere aan de stichting is dat zowel ex-topsporters als topsporters een zeer actieve rol spelen bij de fondsenwerving. Op
3 juni neemt de Stichting met twee teams deel aan Alpe d’HuZes. Het eerste team bestaat onder andere uit ex-profwielrenners als Michael Boogerd, Johan van der Velde, Petra de Bruin en Teun van Vliet. Het tweede team bestaat uit ex-schaatser Jan Ykema, relaties van sponsors én enkele medewerkers van Topsport for Life.

Bronnen / Links:
Wim Nieuwkerk
Stichting Topsport for life