Hoe trek je een triathlon wetsuit aan?

Een wetsuit is voor de meeste atleten een behoorlijke investering. Zeker de soepele wetsuits, en die bevinden zich meteen meestal ook in het hogere prijssegment, zijn kwetsbaar als je ze niet goed behandeld.

Er zijn een aantal manieren om je wetsuit te beschermen tegen beschadigingen die ontstaan bij het aantrekken. In het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht is het ondertstaande filmpje van onze Amerikaanse collega’s van all3sports een zeer goede en correcte uitleg van hoe je een wetsuit zou moeten aan trekken.

Mocht je tijdens het zwemmen last hebben van schuurplekken dan is dat in veel gevallen geen reden tot paniek omdat je wetsuit niet goed zou passen. De 2 plaatsen waar schuren het meest voorkomen zijn de nek en de oksels. De nek schuurt vaak aan de ademzijde langs de neopreen kraag en zelfs wanneer je je wetsuit goed laat dichtmaken bestaat de kans dat je dan toch een wrijvingspunt krijgt. Ik heb zelf met elk wetsuit wat ik heb tot nu toe gehad/getest in meer of mindere mate last van een schuurplek aan m’n ademzijde. Goed invetten met babyolie en/of bijv. BodyGlide is de beste oplossing. Vaseline is uit den boze omdat dit niet meer oplost uit het neopreen en je bij de meeste merken daardoor de garantie verliest als er onverhoopt er iets op deze plaats kapot gaat. Het pak kan dan namelijk niet meer opnieuw gelijmd worden omdat de lijm door de aanwezige Vaseline restanten niet meer hecht. Voor de oksels is het iets anders.  Je armen maken een draaiende beweging en dat kan soms tot schuren lijden. Schuren op deze locatie kan wel het gevolg zijn van een minder goed of slecht passend wetsuit. Maar ook hier kan insemeren met babyolie of BodyGlide voor meer comfort zorgen.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.