Stichting Triathlon Bodegraven stopt

BODEGRAVEN – Na ruim dertig jaar komt er een einde aan één van de oudste triathlon-organisaties van Nederland: Bodegraven. Na een lange periode van discussie en wikken en wegen heeft het bestuur van de Stichting Triathlon Bodegraven besloten om te stoppen als organisatie. Dit betekent dat de Kwart Triathlon van Bodegraven van 6 juni en de Najaarstriathlon van 4 september niet meer gehouden zullen worden.

Het zijn een aantal factoren geweest die tot deze beslissing hebben geleid. De laatste jaren zijn de eisen van bestuurlijke instanties en gemeentelijke regelgeving dusdanig, dat het hen steeds moeilijker gemaakt werd om goed en veilig evenementen te organiseren zonder grote financiële en organisatorische risico’s te lopen. Daarnaast hadden ze ook last van het huidige economische klimaat. Het vinden van een sponsor voor de Kwart Triathlon van Bodegraven was bijna onmogelijk. Ook is de laatste jaren gebleken dat het moeilijk is om opvolging te vinden voor terugtredende organisatieleden.

Bronnen / Links:
Stichting Triathlon Bodegraven