Vleerlaag en Maarse pakken winst in Triathloon

LOON – Met 110 individuele atleten en 16 estafetteteams was ook dit jaar de Univé ‘Triathloon’, de kanotriathlon in het Drentse Loon, volledig volgeboekt. Het deelnemersveld was sterker dan ooit, dit ondanks de afmelding van een tweetal serieuze kanshebbers; Arnoud van Garderen (winnaar 2009) en Tristan Loy (winnaar Wintertriathlon Groningen 2010). De winst in de wedstrijd ging dit jaar afgetekend naar Ramon Vleerlaag. Bij de voruwen wist Karin Maarse haar tweede plek van vorig jaar te verbeteren.

De route van de Triathloon gaat langs en door mooie Drentse natuurlandschappen. De deelnemers hadden daar evenwel niet veel oog voor. Bij de
MANNEN
was al zeer vroeg in de wedstrijd de toon gezet; Vleerlaag nam tijdens het lopen al een grote voorsprong op de concurrentie. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en hij won afgetekend en snoepte met de winnende tijd ook het parcoursrecord van Rob Barel af. De strijd om de andere twee podiumplaatsen bij de heren was spannender. De locale favorieten Robert Beute en Raimond van der Boom vochten onderling uit wie het zilver om de schouders kreeg gehangen. Beute won dit duel uiteindelijk.

Bij de heren masters werd de wedstrijd pas op het water beslist. Willem de Voogd bleek over betere kanocapaciteiten te beschikken dan Ben Plantinga en Freddy Dijk. De Voogd’s kano gleed als zesde overall en eerste master onder het finishdoek door, op 17 seconden gevolgd door Plantinga. Dijk completeerde veertig seconden later het masterspodium.

Bij de dames wist Karin Maarse haar tweede plek van vorig jaar om te buigen in een eerste plaats dit jaar. Zij won met een kleine twee minuten voor Janine Doorduin, die op haar beurt exact één minuut voorsprong had op Katja Kleinveld. Het podium van de dames masters werd gevormd door Tinie Witte, Mariska Lagerweij en Hilde van Heuveln.

Op de vrijdagavond voorafgaand aan de Univé Triathloon werd voor de tweede keer de Duathloon georganiseerd; een Run-ATB-Run voor kinderen in Loon. Dit werd een enorm succes, het aantal deelnemers van 82 was een verdubbeling ten opzichte van 2009.