Mariska Kramer pikt zege in halve marathon St. Louis

ST. LOUIS (USA) – Mariska Kramer heeft met een felle eindsprint de winst in de halve marathon van St. Louis kunnen pakken. Doordat haar tegenstander Kelly Handel-Williamson te vroeg thaar handen in de lucht stak om de winst te vieren, wist Kramer met een allerlaatste versnelling haar voet net iets eerder over de finish te zetten. Met een verschil van één seconde werd Kramer als winnares uitgeroepen. De wedstrijd was voor Kramer een laatste test voor de marathon die ze over twee weken in Louisville, Kentucky gaat lopen. In totaal namen ruim 12.000 deelnemers deel aan deze halve marathon.

Kramer was met de intentie gestart om een nieuwe persoonlijke besttijd te lopen, maar de hoogteverschillen in het parcours waren toch dusdanig, dat ze al snel tijdens de wedstrijd dat idee heeft laten varen. De dameswedstrijd opende met een snelle ontsnapping van de latere latere nummer drie, Camille Herron, maar werd op 15 km door Kramer en Handel achterhaald. Voor Kramer begon toen het tactische spel, door niet te veel kopwerk meer te doen en op de heuvels haar benen te sparen. Op de laatste heuvel voor de finish wist
Handel afstand te nemen van Kramer, waardoor ze dacht dat de winst al binnen was. Kramer had de afstand echter niet groter als twintig meter laten worden en wist op de laatste meters de winst voor de te vroeg juichende Handel weg te kapen.

“Het was een bere zware wedstrijd met lange en steile heuvels. De laatste kilometers heb ik geprobeerd mijn benen te sparen om tijdens een eindsprint iets over te hebben. Dat is gelukt, ik ben echt superblij met deze overwinning”, aldus Kramer.

 UITSLAGEN HALF MARATHON St. LOUIS (USA) 
MANNEN

-----------------------------
1 Mario Macias 1:05:09
2 Mathew Chesang 1:06:49
3 David Fuentes 1:06:59
4 Sammy Rotich 1:07:07
5 Zac Freudenburg 1:07:15 VROUWEN --------------------------- 1 Mariska Kramer 1:17:23
2 Kelly Handel Williamson 1:17:24
3 Camille Herron 1:18:27
4 Jackie Pirtle-Hall 1:21:38
5 Sarah Jarvis 1:23:16

Bronnen / Links:
Sjako Kramer
GO! St. Louis Marathon
Uitslagen op Active.com