CarbBOOM! Energy Gel

Relatief nieuw op de markt is CarbBoom sportvoeding. Toch is het zeker niet nieuw. Ondergetekende heeft de – naar mijn persoonlijke mening – lekkerste gels ter wereld al eerder naar Nederland gehaald. Destijds waren de hoge verzendkosten vanuit de USA de beperkende factor om het product bij ons in de winkel te continueren. Wij waren dan ook zeer verrast dat wij het product op de laatste Bike Motion beurs in Utrecht weer tegenkwamen. Onze enthousiaste reactie op het product viel de importeur direct op en hij was op zijn beurt weer verbaasd dat wij het product al zo goed kende. Een nieuwe samenwerking was geboren.

Wat CarbBoom redelijk uniek maakt is dat de energy gels volledig vervaardigd zijn uit natuurlijk producten. Er zitten geen kunstmatige toevoegingen in zoals smaak- en of kleurstoffen. CarbBoom gels bestaan in maar liefst 11 verschillende -meestal fruit- smaken. Dus je kunt rustig zeggen dat er voor iedereen wel een smaak tussen zit. De verschillende smaken zijn: appel/kaneel, aardbei/kiwi, vanille, vanille/orange, double espresso, chocolade/kers, watermeloen, framboos, granaatappel/grapefruit, banaan/perzik en cranberry/grapefruit.

Vanille/orange heeft als extra ingredient caffeine en double espresso zelfs een dubbele dosis caffeine.

Uit zoveel smaken valt vast wel een smaak te kiezen die je goed bevalt. Mijn persoonlijke favorieten zijn de granaatappel/grapefruit en de cranberry/grapefruit. Lekker fris met een licht zuurtje in de mond. De gels worden verkocht als zakjes van 41 gram of als navulfles van ca. 1 liter wat gelijk staat aan 24 zakjes. Dat is bijzonder voordelig. Zowel qua prijs als voor het milieu. De prijs van een navulfles bedraagt € 22,50 en een zakje kost € 2. Dat is dus een besparing van meer dan 50% en minder afval in het milieu. CarbBoom is overigens 1 van de weinige aanbieders van een navulfles gel. Wat mij betreft een voorbeeld wat veel meer merken zouden moeten volgen. Na opening is een navulfles gel in de koelkast nog lang houdbaar.

Per zakje van 41 gram zitten er 27 gram koolhydraten in waarvan 3 gram in suikers. Verder zit er per zakje 50mg Sodium en 50 mg Potassium in. Dit staat gelijk of vrijwel gelijk aan de inhoud van veel andere merken. Wanneer je de standaard smaken van veel merken een beetje zat bent of gewoon eens wat anders wilt dan is CarbBoom een goede keuze om eens te proberen. Wat ik zelf erg plezierig vind is dat ik bij wedstrijden zoals Almere -die bestaan uit ronden en lang duren- per ronde een verschillende smaak kan nemen. Mentaal deel ik de wedstrijd altijd in de verschillende ronden in en denk ik niet aan 180 km fietsen. 3 Ronden fietsen klinkt nu eenmaal makkelijker dan 180 km en hetzelfde geldt voor het looponderdeel in Almere. 3 Ronden lopen klinkt dan toch net even lekkerder dan 42 km. Per fietsronde neem ik 1 smaak en zo heb ik elke ronde een ander smaakje tot mijn beschikking hetgeen mij een bepaalde rust geeft en verveling van smaak doet voorkomen. En dat laatste is juist bij de long distance triathlon een bekende valkuil. Wanneer je een dag lang dezelfde smaak naar binnen moet gieten dan kan dat tot verveling gaan leiden en heb je sneller de neiging om minder te gaan drinken of gels te gebruiken. Niets voor niets zeggen gerenomeerde triathlontrainers zoals Frank Heldoorn en Lars Karmelk dan ook vaak dat een long distance triathlon geen 3 maar 4 onderdelen kent. Waarbij het 4de onderdeel dus de voeding is. De verschillende smaken zorgen ervoor dat je makkelijker je voeding neemt en dat de verveling niet toeslaat.

CarbBoom levert ook kleine flesjes waarin je de gel kunt gieten zodat je optimaal gebruik kunt maken van de navulflessen gel. Toch is ook de nieuwe GelBot Bidon een handige uitvinding. In deze bidon zit een reservoir waarin je van te voren je gel kunt gieten. Afhankelijk of je het dopje van de bidon eruit trekt of er in laat zitten komt er dus of water/sportdrank of gel uit de bidon. En los van de milieubewustheid is het natuurlijk verrekte handig dat je geen plakvingers krijgt. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat je een zakje gel iets te enthousiast opentrekt en je helemaal onder de troep zit. Ik heb zelf eens tijdens Almere meegemaakt dat ik vlak voor de fiets/loopwissel een Powergel opentrok en deze bijna verloor. In mijn poging hem te pakken kneep ik deze vrijwel geheel leeg over mijn kruis waardoor ik daar een grote witte plakkaat had zitten en daar heb ik bijzonder veel leuke opmerkingen over gehad in de eerste 5km lopen…….. Sinsdien gebruik ik dus zelf altijd een flask waarin ik de gels van te voren instop. Voor mij geen geklieder meer!

CarbBoom heeft naast energy gels ook sportdrank, gums, recovery drinks, etc in de collectie. Zie ook carbboom.nl voor verkrijgbaarheid en meer in de CarbBoom collectie.