Laura Bouwmeester nieuwe voorzitter Stichting Holland Triathlon

ALMERE – De Stichting Holland Triathlon (SHT) heeft een nieuwe voorzitter. Laura Bouwmeester is de opvolger van Henk Smeeman, die in november vorig jaar aftrad als voorzitter van deze vrijwilligersorganisatie. Bouwmeester (57) heeft een jarenlange ervaring op het gebied van openbaar bestuur, maatschappelijke organisaties en onderwijs. Het bestuur van de stichting is er dan ook van overtuigd dat het in Bouwmeester een kundig en veelzijdig voorzitter heeft gevonden die als boegbeeld van de stichting een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verwezenlijking van de sportieve ambities van deze organisatie.

Sport en vrijwilligerswerk zijn de nieuwe preases niet vreemd. In haar jeugd was ze lid van een zwemclub, daarna deed ze aan badminton, softbal, hardlopen en fitness. Na het doorlopen van de Sportacademie in Amsterdam (ALO) stond ze een aantal jaren voor de klas als lerares bewegingsonderwijs. Momenteel is ze onder andere landelijk voorzitter van Humanitas; een organisatie met circa 10.000 vrijwilligers.

Van 1994 tot 2007 was zij gedeputeerde bij de provincie Flevoland; in de laatste drie jaar was zij tevens plaatsvervangend Commissaris van de Koningin. Verder is ze onder meer actief geweest als lid van de Raad van Commissarissen van Nuon en van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

Laura Bouwmeester ziet haar nieuwe functie als een geweldige uitdaging om samen met de vrijwilligers de Holland Triathlon nationaal en internationaal nog duidelijker op de kaart te zetten als de triathlon waar je bij moet zijn geweest.

Bronnen / Links:
Mandy van Bleijswijk
UPC Holland Triathlon, Almere