Nieuwe finishlocatie voor triathlon Holten

HOLTEN – De 26e triathlon van Holten zal op een andere locatie finishen dan de afgelopen twintig jaar. In nauw overleg met de gemeente Rijssen-Holten is besloten de finish te verplaatsen van de Smidsbelt naar de Kalfstermansweide, eveneens in het centrum van Holten. Het besluit is genomen omdat het vroegere gemeentehuis aan de Smidsbelt momenteel wordt verbouwd tot Kulturhus. Door deze aanpassing wordt de Smidsbelt qua oppervlakte kleiner. De Kalfstermansweide is niet alleen groter dan de Smidsbelt maar biedt ook meer mogelijkheden om in de groei van het evenement te voorzien. Op de Kalfstermansweide zullen behalve de tribunes en het podium voor festiviteiten ook de faciliteiten voor hospitality, media en organisatie worden gebundeld.

De atleten zullen tijdens het afsluitende loopparcours met een lus langs de tribunes over de Kalfstersmansweide lopen, alvorens er te finishen. De wissel fietsen/lopen, die normaal gesproken op de Kalfstermansweide plaats vond, wordt verplaatst naar de weide van Boerbiet aan de Kerkhofsweg. Op dit wisselpunt zullen zowel de age-group atleten als de deelnemers aan kwart en achtste triathlon wisselen. De elite dames en heren blijven net als vorig jaar wisselen in de Dorpstraat tussen de Stationsstraat en de Smidsbelt.

De Smidsbelt zal waarschijnlijk tijdens het triathlonweekend gebruikt worden voor activiteiten uit het randpgrogramma, zoals de McDonalds/DeKoff Kinderspeelstraat.

Bronnen / Links:
Triathlon Holten