Koen de Haan maakt favorietenrol waar in Nuenen

NUENEN - Zaterdag werd in het sportcentrum ‘De Drietip’ in Nuenen voor de tweede keer het startschot gegeven de door de Eindhovense triathlonvereniging ‘Triotters’ georganiseerde zwemloop. De wedstrijd vormt een opwarmer voor de Dolphin Triathlon van Nuenen. Ook dit jaar mocht er weer op meer dan voldoende belangstelling gerekend worden, waarbij de kwart en achtste zwemloop al ruim van tevoren volgeboekt waren. Ook de scholieren van de lokale basisscholen hadden zich weer in groten getale ingeschreven; meer dan 70 jonge atleetjes verschenen aan de start. Deze jonge deelnemers (van groep 5 t/m 8 van de basisschool) kregen de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met de sport.

De lange afstand viel ook dit jaar weer ten prooi aan Koen de Haan, die net als vorig jaar als eerste over de finish kwam. Met een goede zwemtijd wist hij van de kop af meteen de leiding te nemen, waarna hij met een solide looponderdeel onbedreigd naar de eindzege liep. Zijn eindtijd was bijna anderhalve minuut sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Alleen het duo met Manon Minneboo (Nederlands jeugdkampioen 50m vrije slag) en Roland van Loon zetten een snellere tijd op de klok. De nummer twee bij de solo’s, André Trines, finishte ruim vijf minuten na De Haan. Eerste dame - en vijfde overall, was Maartje Bastings. Ook bij de achtste zwemloop was er sprake van een kop-staart overwinning. Terence Olana kwam hier als eerste uit het zwembad, en gaf zijn voorsprong vervolgens niet af om te finishen met een voorsprong van ruim drie minuten. Eerste dame was Karin van der Sangen - die vorig jaar ook de kwart triathlon Nuenen won - op een derde plaats overall.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP NUENEN
HEREN LANG -------------------------
 1 Koen de Haan     49:58
 2 André Trines     55:05
 3 Thomas Frijns     55:07
 4 Carol Snoeren     55:38
 5 J. van der Leij   1:00:08
DAMES LANG -------------------------
 1 Maartje Bastings   59:28
 2 Marianne Gheerbrant 1:10:22
HEREN KORT -------------------------
 1 Terrence Olaria    23:20 
 2 Luciën Thijssen    26:50 
 3 Waldo van Hemert   27:12
 4 Ron Hendriks     27:15
 5 Jan Bieshaar     27:51
DAMES KORT -------------------------
 1 Karin van der Sangen 27:09
 2 Anne Gibbels     30:00
 3 Marianne Folmer    30:10
 4 Jany van Gerwen    30:12
 5 Lyrate de Laat    35:04

Bronnen / Links:
Danny Schuring
Zwemloop ‘de Drietip’, Nuenen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.