Koen de Haan maakt favorietenrol waar in Nuenen

NUENEN – Zaterdag werd in het sportcentrum ‘De Drietip’ in Nuenen voor de tweede keer het startschot gegeven de door de Eindhovense triathlonvereniging ‘Triotters’ georganiseerde zwemloop. De wedstrijd vormt een opwarmer voor de Dolphin Triathlon van Nuenen. Ook dit jaar mocht er weer op meer dan voldoende belangstelling gerekend worden, waarbij de kwart en achtste zwemloop al ruim van tevoren volgeboekt waren. Ook de scholieren van de lokale basisscholen hadden zich weer in groten getale ingeschreven; meer dan 70 jonge atleetjes verschenen aan de start. Deze jonge deelnemers (van groep 5 t/m 8 van de basisschool) kregen de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met de sport.

De lange afstand viel ook dit jaar weer ten prooi aan Koen de Haan, die net als vorig jaar als eerste over de finish kwam. Met een goede zwemtijd wist hij van de kop af meteen de leiding te nemen, waarna hij met een solide looponderdeel onbedreigd naar de eindzege liep. Zijn eindtijd was bijna anderhalve minuut sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours. Alleen het duo met Manon Minneboo (Nederlands jeugdkampioen 50m vrije slag) en Roland van Loon zetten een snellere tijd op de klok. De nummer twee bij de solo’s, André Trines, finishte ruim vijf minuten na De Haan. Eerste dame – en vijfde overall, was Maartje Bastings. Ook bij de achtste zwemloop was er sprake van een kop-staart overwinning. Terence Olana kwam hier als eerste uit het zwembad, en gaf zijn voorsprong vervolgens niet af om te finishen met een voorsprong van ruim drie minuten. Eerste dame was Karin van der Sangen – die vorig jaar ook de kwart triathlon Nuenen won – op een derde plaats overall.

 UITSLAGEN ZWEMLOOP NUENEN HEREN LANG
-------------------------
1 Koen de Haan 49:58
 2 André Trines 55:05
 3 Thomas Frijns 55:07
 4 Carol Snoeren 55:38
 5 J. van der Leij 1:00:08
DAMES LANG
-------------------------
1 Maartje Bastings 59:28
 2 Marianne Gheerbrant 1:10:22
HEREN KORT
-------------------------
1 Terrence Olaria 23:20
 2 Luciën Thijssen 26:50
 3 Waldo van Hemert 27:12
 4 Ron Hendriks 27:15
 5 Jan Bieshaar 27:51
DAMES KORT
-------------------------
1 Karin van der Sangen 27:09
 2 Anne Gibbels 30:00
 3 Marianne Folmer 30:10
 4 Jany van Gerwen 30:12
 5 Lyrate de Laat 35:04

Bronnen / Links:
Danny Schuring
Zwemloop ‘de Drietip’, Nuenen