Anthony Le Duey soleert naar winst in Horst

HORST AAN DE MAAS – In een drukkend warm Horst aan de Maas zijn de Fransman Anthony Le Duey en de Zweedse Camilla Lindholm zondag Europees kampioenen Powerman duathlon geworden. Beide atleten leidden van kop af aan de wedstrijd. Le Duey nam in de eerste run nog samen met topfavoriet Joerie Vansteelant zo’n veertig seconden op de achtervolgers. Toen de Belg in de eerste fietsronde lek reed, was de weg vrij voor de eerste zege van Anthony Le Duey op een Powerman. De Deen Axel Nielsen schoof opnieuw een plaatsje op naar plek twee; de Brit Matt Moorhouse werd verrassend derde. Wim Nieuwkerk prolongeerde zijn nationale titel.

Bij de vrouwen was de strijd achter Lindholm ongemeen spannend. In de eerste run gaven Ulrike Schwalbe, Maud Golsteyn en Lindholm elkaar lange tijd niet los. Aan het eind had Lindholm een kleine marge van 20 seconden op het achtervolgende tweetal. Heleen bij de Vaate moest een kleine vier minuten toegeven, maar wist tijdens het fietsen een opmars naar voren te maken en in de slotronde aan te sluiten bij Golsteyn en Schwalbe. De laatste twee wisten in de tweede run al snel een gaatje met Bij de Vaate te slaan, maar gaven elkaar geen strobreed toe. Pas in de allerlaatste ronde wist Schwalbe alsnog Golsteyn af te schudden en naar plaats twee te lopen. Bij de Vaate hoefde in de tweede run minder toe te geven op het tweetal dan in de eerste en finishte uiteindelijk dertien seconden na Golsteyn.

Bij de heren kwam Le Duey met drie minuten marge terug van het fietsen en wisselde gelijktijdig met Camilla Lindholm, die een kwartier eerder gestart was. Wim Nieuwkerk wist op de fiets weer aansluiting te krijgen met het achtervolgende groepje van Jochen Neyrinck, Patrick Jaberg, Nielsen en Moorhouse, maar moest in de laatste fietsronde lossen vanwege opkomende kramp. Trekkebenend kwam Nieuwkerk aan in de wissselzone en begon ongemakkelijk aan het lopen. Achter hem kwam Armand van der Smissen anderhalve minuut later in de wissel, en de vraag was: gaat de kramp Nieuwkerk de titel kosten? Dit bleek niet het geval. De kramp verbijtend wist Nieuwkerk in de tweede run de marge op zijn rivaal gelijk te houden en pakte daarmee zijn tweede nationale titel van dit seizoen. Nog twee te gaan.

 UITSLAGEN POWERMAN DUATHLON HORST 
MANNEN

-----------------------------
1 Anthony Le Duey FRA 2.48.36
2 Aksel Nielsen DEN 2.50.14
3 Matt Moorhouse GBR 2.50.50
4 Jochen Neyrinck BEL 2.51.19
5 Patrick Jaberg SUI 2.52.00
6 Karl Prungraber AUT 2.53.55
7 Lee Piercy GBR 2.53.58
8 Wim Nieuwkerk 2.53.58
9 Sebastian Retzlaff GBR 2.55.11
10 Armand van der Smissen 2.55.24
VROUWEN ----------------------------
1 Camilla Lindholm SWE 3.06.27
2 Ulrike Schwalbe GER 3.11.13
3 Maud Golsteyn 3.11.36
4 Heleen bij de Vaate 3.11.49
5 Susanne Svendsen DEN 3.16.17
6 Rahel Bellinga 3.21.28
7 Angelique van der Linden 3.27.22
8 Sandra Huberty LUX 3.30.13
9 Maja Jacober SUI 3.35.20
10 Regine Bette GER 3.38.16

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Powerman Holland, Horst