Derde startserie voor groeiende Vrouwentriathlon

BEESD - Na een geslaagde eerste editie in 2009 staat de Vrouwentriathlon ook dit jaar weer op de kalender, en wel voor 15 augustus. De teller van het aantal inschrijvingen staat - zo’n drie maanden voor de wedstrijddag - al op bijna 200. De organisatie heeft daarom besloten om een extra startserie aan het programma toe te voegen. “Het gaat ook dit jaar weer hard met de aanmeldingen”, vertelt Sione Jongstra die de Vrouwentriathlon samen met vier andere actieve triatletes organiseert. “Vorig jaar moesten we de inschrijving vroegtijdig sluiten en hebben we veel vrouwen teleur moeten stellen. Dat vonden we toch wel heel jammer en daarom hebben we nu al besloten om een extra startserie te creëren.”

De Vrouwentriathlon lijkt daarmee een blijvertje op de triathlonkalender. “De eerste editie was met bijna 200 deelneemsters meteen al een succes te noemen”, blikt Jongstra terug. “Voor het grootste deel van de deelneemsters was de Vrouwentriathlon een eerste kennismaking met de triathlonsport, wat dat betreft zijn we in onze opzet geslaagd. Heel veel vrouwen zwemmen, fietsen en lopen in hun vrije tijd, maar de stap naar een triathlon blijkt vaak groot. Onze triathlon over korte afstanden, waaraan vrouwen zelfs op een stadsfiets kunnen meedoen, is voor vrijwel iedereen haalbaar.”

Het doel van de Vrouwentriathlon (250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen) is om vrouwen (vanaf 16 jaar) in een ongedwongen sfeer kennis te laten maken met de triathlonsport. Meedoen kan op een racefiets, mountainbike of sport/stadsfiets. Als voorbereiding op de Vrouwentriathlon kunnen de deelneemsters meedoen aan verschillende clinics en kunnen ze gebruik maken van speciale trainingsschema’s voor beginners.

Bronnen / Links:
Marcia Jansen
Vrouwentriathlon Beesd

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.