Lage Landen houden huis in Lissabon

LISSABON (POR) – De internationale halve triathlon van Lissabon was zaterdag een prooi voor de Lage Landen. Waarbij onze zuiderburen er met de grootste prijzen vandoor gingen. Sophie Goos en Dennis Devriendt schreven de wedstrijd op hun naam, en schoven daarmee allebei één plaatsje op het podium naar boven in vergelijking met vorig jaar. Op respectabele afstand achter Goos wist Eva Janssen de derde plaats te bemachtigen. Goos was goed op dreef. Na een uitstekende start kwam de Belgische als eerste uit het water. De minuut voorsprong die ze daarbij had bouwde ze op de fiets uit tot acht minuten. Tijdens het lopen gaf ze dat voordeel – en daarmee de overwinning – niet meer uit handen.

 UITSLAGEN TRIATHLON LISSABON (POR) 
MANNEN

-----------------------------
1 Dennis Devriendt BEL 3.47.04
2 Bertrand Billard FRA 3.48.40
3 Markus Fachbach GER 3.50.42
VROUWEN ----------------------------
1 Sophie Goos BEL 4.14.38
2 Alison Rowatt GBR 4.21.53
3 Eva Janssen 4.29.05

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Lisboa International Triathlon