Thijs klopt Musters in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Door de afmeldingen van Remy Vasseur (griepje) en Gerbert van den Biggelaar (beenblessure) was het vooraf niet te voorspellen wie de langste afstand van de zwemloop in Bergen op Zoom, de eerste wedstrijd in het nieuw leven ingeblazen Haverkamp&Partners zwemloopcircuit van Zuidwest-Nederland, op zijn naam zou schrijven. Uiteindelijk zegevierde Jim Thijs zaterdagmiddag op de Boulevard in Bergen op Zoom. Met Rob Musters als achtervolger verliet Thijs als eerste het tropische zwembad. De eerste helft van het looponderdeel waren de koplopers aan elkaar gewaagd, waarbij Thijs Musters het zware werk liet doen. Met nog een kilometer of vier te gaan nam de Belg de koppositie over en liep uiteindelijk nog bijna anderhalve minuut van Musters weg. Marc Riemens zette de snelste tijd weg bij de heren-40 en en finishte als derde.

Eerste vrouw Anne Kwist zwom een snelle tijd van in de veertien minuten. De eerste kilometers lopen ging daardoor moeizaam, maar desondanks bouwde ze daarop haar al riante voorsprong op haar twee concurrentes, Francesca Castagnetti en Annette de Bot, nog verder uit. De Bot wist op het slotonderdeel de anderhalve minuut achterstand op Castagnetti om te buigen in een bijna even zo grote voorsprong.

 UITSLAGEN
 ZWEMLOOP BERGEN OP ZOOM

MANNEN

——————————

1 Jim Thijs BEL 49:03
2 Rob Musters 50:23
3 Marc Riemens BEL 53:03 H40
4 Bram Crikemans BEL 53:50
5 Mario Appermans BEL 53:52
6 Erwin Langeler 55:32
7 Patrick Lievens BEL 55:33 H40
8 Wim Eyckmans BEL 55:44
9 Cornee van Loon 55:45
10 Pieter van Hal 56:16 H40

VROUWEN
——————————

1 Anne Kwist 1:02:58
2 Annette de Bot 1:07:00 D40
3 Francesca Castagnetti 1:09:14


Bronnen / Links:
Rob Musters
Werkgroep Triathlon Zuidwest-Nederland
BN De Stem