Schouten en Tanck leiden in Waalwijk

WAALWIJK – De off-road duathlon van Waalwijk werd zondag een prooi voor Esther Tanck en Rorik Schouten. Armand van der Smissen maakte in Waalwijk zijn rentree in wedstrijdverband na een scheurtje in de hamstring opgelopen op oudejaarsdag. De test verliep zonder klachten en dat gaf reden tot tevredenheid. Ondanks de trainingsachterstand deed de Tilburger lang mee voor de ereplaatsen.

Na de eerste run wisselden Sven Strijk, Van der Smissen en John van der Vlies kort achter elkaar. Op het technische en door de regenval zwaar geworden fietsparcours stoomden Schouten en Carlos Baltus naar voren. Van der Smissen wist zich van de snellere lopers het beste te handhaven. In de laatste ronde reed de Tilburger in het spoor van Baltus lek en moest de wedstrijd verlaten. Schouten trok de winst naar zich toe voor Baltus. Sven Strijk kwam door een goede tweede run nog dichtbij.

Bij junioren ging de winst naar Erik van der Heijden van de organiserende vereniging TV Waalwijk. De junior uit Waspik werd vier weken geleden nationaal kampioen off-road duathlon bij de junioren. Het was na het NK op de weg in Tilburg vorig jaar zijn tweede nationale titel. Waar hij in Etten-Leur tijdens het fietsen de wedstrijd naar zich toetrok wist hij nu al tijdens de eerste run afstand te nemen van de concurrentie. Net als in Etten-Leur werd Marco Akershoek tweede. Jeroen Leemans, ook van “De Langstraat”, pakte het brons.

 UITSLAGEN
 OFF-ROAD DUATHLON WAALWIJK

MANNEN

——————————

1 Rorik Schouten 1.44.01
2 Carlos Baltus 1.44.40
3 Sven Strijk 1.44.54
4 Tibor Gijssen 1.47.31
5 Robert Vlug 1.47.37
6 John van der Vlies 1.49.46

VROUWEN
——————————

1 Esther Tanck 2.13.48
2 Angelique vd Linden 2.14.05
3 Marleen Stroomer 2.23.30


Bronnen / Links:
Armand van der Smissen
TV Waalwijk