Orca 3.8 Triathlon Wetsuit

De Orca 3.8 is ten opzichte van 2009 niet gewijzigd. En daar was ook geen reden voor. Orca heeft buitengewoon veel succes behaald met dit wetsuit. Ten opzichte van het Orca Alpha wetsuit zijn er kleine maar belangrijke verschillen. Eén van de verschillen is bijvoorbeeld dat het aanwezige AeroDome neopreen -neopreen met luchtgevulde kamertjes- een grotere oppervlakte beslaat dan bij de Alpha. Dit geeft het pak meer drijfvermogen rondom de torso en de bovenbenen. Een ander groter verschil is dat de HydroLift panelen op de bovenzijde van de onderarm dikker zijn dan bij de Alpha.

Dit zorgt ervoor dat je de arm wat makkelijker langer gestrekt kunt houden na de insteek in het water en je daarmee je slag verlengt en deze rustig en gelijkmatig kunt houden. De gebruikte neopreen soorten in dit pak zijn net als bij de Alpha Yamamoto # 39 en # 40. Op de schouders wordt ook bij dit wetsuit # 40 gebruikt om zo soepel mogelijk bewegende schouders te hebben. De overige delen van het pak zijn van het wat meer drijfvermogen bezittende #39 neopreen.

De nek is laag gesneden en zorgt ervoor dat je weinig druk rondom de keel ervaart. Duidelijk is dat Orca dit jaar duidelijk probeert te maken dat het twee topmodellen heeft die naast elkaar bestaan en voor twee verschillende typen zwemmers zijn. De Alpha voor de zwemmer die juist iets minder drijfvermogen wil hebben en dan met name in de benen omdat dit type zwemmer juist óók met wetsuit een beenslag hanteert. De 3.8 voor de zwemmer die minder of geen gebruik van de beenslag maakt en het drijfvermogen op die plaatsen dan ook groter is.
De 3.8 is leverbaar in een speciale dames- en herenmodel.

Orca heeft daarom de prijs van de Alpha verlaagd naar € 499 en de 3.8 op deze zelfde prijs laten staan waardoor beide modellen de toppositie in de Orca collectie delen.