Van der Smissen op podium bij BK Duathlon ondanks val

KORTRIJK (BEL) – In het natte Kortrijk vond zaterdag het open Belgisch kampioenschap duathlon plaats. Joeri Vansteelant was de verwachte winnaar. Armand van der Smissen bereikte ondanks een val in de laatste fietsronde het podium. Na de wedstrijd moest de Tilburger naar het ziekenhuis om zijn knie te laten hechten.

Na de eerste run wisselden Roel Pauweels en de Walen Anotine Duvivier en Nicolas D’Harveng als eersten. Vansteelant en Van der Smissen volgden op 36 seconden. De overigen, met als eersten Jeremy Boulogne en Alexis Choteau waren nog verder en zouden niet meer meedoen voor de podiumplaatsen. Na acht km fietsen vonden Vansteelant en Van der Smissen aansluiting bij de kopgroep, waarna Vansteelant doortrok en meter voor meter wegreed bij de anderen. Van der Smissen probeerde nog een paar maal in de tegenaanval te gaan maar kreeg geen ruimte. In de laatste ronde ging de Tilburger te snel door een bocht op het glad geregende parcours waarna hij in een greppel belandde. Desondanks vervolgde hij zo snel als mogelijk zijn weg en vond in de slotkilometer van het fietsen zo goed als aansluiting.
Vansteelant bleef buiten bereik van de coming-man Duvivier die verreweg de snelste tweede run neerzette. Van der Smissen achterhaalde Pauwels nog in de strijd om de derde plaats.

Na de wedstrijd moest de Tilburger naar het ziekenhuis om zijn knie te laten hechten. Daarnaast liep hij op heup en elleboog schaafwonden op. Hoewel de spieren juist niet beschadigd zijn zal de komende dagen moeten blijken in hoeverre stijfheid hem verder zal belemmeren.

Door de afwezigheid van Miek Vyncke en het niet starten van Anja Buysse raakte Veerle d’Haeze haar voornaamste concurrenten al voor de start kwijt en kon de oud-marathonkampioene moeiteloos haar eerste Belgische duathlontitel behalen. Kim Vandewaetere (vriendin van Vanseelant) behaalde zilver, voor Bianca Bellekens.

 UITSLAGEN DUATHLON KORTRIJK (BEL) 
MANNEN

-----------------------------
1 Joeri Vansteelant BEL 2.01.14
2 Antoine Duvivier BEL 2.02.26
3 Armand van der Smissen 2.03.46
4 Roel Pauwels BEL 2.04.27
5 Jeremy Boulogne FRA 2.05.57
6 Alexis Choteau BEL 2.06.18
7 Jeroen Buysse BEL 2.06.48
8 Nico Gruloos BEL 2.07.04
9 Wim de Cort BEL 2.07.28
10 Tim Vijverman BEL 2.07.40
VROUWEN ----------------------------
1 Veerle d’Haese BEL 2.20.15
2 Kim Vandewaetere BEL 2.31.12
3 Bianca Bellekens BEL 2.33.27
4 Nele Maeyens BEL 2.44.56
5 Christel van Bets BEL 2.47.27

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen
BK Duathlon 2009, Kortrijk