Chrissie Wellington aast op Van Vlerkens wereldbesttijd

ROTH (GER) – Komend weekeinde zullen alle ogen gericht zijn op de voormalige Ironman-wedstrijd van Roth. In het huidige boegbeeld van het nieuwe ‘Challenge’ wedstrijdcircuit in het Zuid-Duitse stadje zal Chrissie Wellington een serieuze aanval plegen op de wereldbesttijd die Yvonne van Vlerken vorig jaar op dat parcours neerzette. Ondanks dat de lat hoog ligt, wordt de regerend wereldkampioene aan alle kanten serieus de kans toegeschreven dat het haar gaat lukken. “Mijn tactiek is eenvoudig: zo lang mogelijk zo snel mogelijk gaan”, aldus de frêle Britse. Bij de heren is Normann Stadler de torenhoge favoriet. Hij zal in ieder geval gaan voor de winst, maar stiekem heeft ook hij zijn zinnen gezet op de wereldbesttijd die Luc van Lierde daar twaalf jaar geleden neerzette. Hij verwacht er wel onder de acht uur te duiken, maar of hij kan tippen aan de toptijd van Van Lierde doet ‘The Norminator’ zelf vooraf al af met het excuus “mogelijk was er toen teveel rugwind”.

Bronnen / Links:
Artikel op Tri2B