Eva Janssen wint Alpe d’Huez triathlon

BOURG D’OISANS (FRA) – Ze was in regen en onweer al eens op plek drie terecht gekomen in 2007, maar dit jaar mocht Eva Janssen in de stralende zon op de hoogste trede van het ereschavot plaatsnemen. Janssen won de prestigieuze Alpe d’Huez triathlon en mag zich op die manier scharen in een illuster rijtje Nederlanders dat een sportieve overwinning boekte op de ‘Hollandse berg’.

Janssen kende een goede start en kwam als derde het water uit na 1,2 km zwemmen in het Lac de Verney. Tijdens de 30 m fietsen schoof ze een plekje op in het veld en met een klimtijd van net onder het uur wist ze de Alpe d’Huez te bedwingen. Met haar favoriete looponderdeel nog voor de boeg wist ze dat de hoofdprijs lonkte. Janssen: “Ik versnelde in het laatste deel van de klim, had een vliegende start met lopen en had mijn laatste concurrente al voor het keerpunt te pakken. Het laatste stuk was puur genieten. Veel interactie met het publiek, veel aanmoedigingen en handjeklap. Een echt kippenvelmoment!” Eva Janssen bereidt zich momenteel voor op haar debuut op de halve ironman, dat ze op 16 augustus in het Duitse Wiesbaden zal maken.

De wedstrijd werd bij de
MANNEN
gedomineerd door enkele Franse grootheden in de triathlonsport. Frederic Belaubre won uiteindelijk voor Olivier Marceau en Bertrand Billard. Wouter Kegge was op plek 13 de beste Nederlander.

Op de lange afstand een dag eerder waren er ook aansprekende prestaties van de Nederlanders. Master Edwin Ophof was op plek 18 de beste Nederlander en Heleen bij de Vaate wist de zesde plek in het damesveld te behalen. Bij de Vaate handhaafde zich knap in het veld en na een lange inhaalrace gaf ze slechts een halve minuut toe op Eric van der Linden. De Adelaar van Schagen blijkt ook nu hij geen professioneel atleet meer is het vliegen nog niet verleerd.

 UITSLAGEN ALPE D'HUEZ TRIATHLON (FRA) 
MANNEN

-----------------------------
1 Frederic Belaubre FRA 1.50.49
2 Olivier Marceau FRA 1.53.51
3 Bertrand Billard FRA 1.57.05
4 Francesco Godoy FRA 1.58.03
5 Jordan Rouyer FRA 1.58.56
6 Kristian McCartney AUS 1.59.30
VROUWEN ----------------------------
1 Eva Janssen 2.15.16
2 Camille Donat FRA 2.18.10
3 Celine Taiana FRA 2.19.45
4 Coralie Lemaire FRA 2.23.51
5 Marilyne Delagarde FRA 2.24.32
6 Maud Martin FRA 2.26.06

Bronnen / Links:
Eva Janssen
Alpe d’Huez Triathlon
Uitslagenwebsite van de Alpe d’Huez Triathlon