Van den Biggelaar en Nelen snelsten in Utrechtse regenrace

UTRECHT – De tweede editie van de Rijwielpaleis Bilthoven Triathlon in Utrecht is zondag gewonnen door Gerbert van den Biggelaar en Corine Nelen. Beiden wisten zich in de regen het beste te handhaven in een wedstrijd waar behalve veel deelnemers ook verrassend veel publiek op af kwam.

Foto: Het podium bij de heren (foto: Vasco Verlaan, Rijwielpaleis Bilthoven Triathlon Utrecht)

Vincent Böhm was de snelste zwemmer in de Veilinghaven in Utrecht, maar hij werd direct gevolgd door Van den Biggelaar, Rik Nijhoving en voormalig topzwemmer Dennis Rijnbeek. De Adelaar uit Schagen, Eric van der Linden kwam als vijfde uit het water. Lokale favoriet Dirk Wijnalda moest wat tijd prijsgeven en kon als vanouds aan een inhaalrace beginnen, op de voet gevolgd door Aron van Ammers. Van den Biggelaar en Nijhoving maakten er een spannende strijd van op de fiets. Om beurten namen ze de kop, maar hielden daarbij netjes afstand. In de laatste ronde maakte Nijhoving een stuurfout, waarna Van den Biggelaar ervandoor ging. Hij wisselde als eerste en trok tijdens het looponderdeel de winst naar zich toe met de derde looptijd. Nijhoving kon zich handhaven op plek twee, terwijl Wijnalda nog enkele
MANNEN
opraapte om plek drie veilig te kunnen stellen. Een knappe prestatie, gezien zijn herstel van slechts twee weken na de Ironman in Nice. Van der Linden verloor met fietsen de nodige tijd, maar realiseerde met een knappe 32′er de snelste looptijd en wist plek zes te veroveren, achter de moegestreden Van Ammers en Thomas Naasz. Johan Neevel was de snelste Master, met een zevende plek overall.

Bij de dames was Marleen Vos zoals verwacht als eerste uit het water. Sonja Jaarsveld kende voor haar doen een goed zwemonderdeel en leek al snel op weg naar de koppositie. Jaarsveld reed echter lek en moest de wedstrijd staken. Corine Nelen nam de koppositie over van Vos en begon als eerste aan het lopen. Frederica Bazzocchi vocht zich ondertussen een weg naar voren en kwam nog in de buurt van Nelen, maar die zag het gevaar op tijd en wist de koppositie te behouden. Monique Kroeze had haar uitstekende vorm van vorige week in Holten, waar ze op het podium stond in haar agegroup, nog even vastgehouden en werd als eerste Master ook derde overall bij de dames, nog voor Vos.

Erik Wolsing en Sione Jongstra wonnen de achtste triathlon. Jongstra kampt al geruime tijd met blessureleed, maar wilde haar thuiswedstrijd niet laten schieten en verscheen dus toch aan de start. Bijna 430 deelnemers zorgden in Utrecht voor een uitverkochte wedstrijd. De Utrechtse triathlon maakte dit jaar deel uit van de Verenigingscompetitie, het Mastercircuit en het Jeugd- en Juniorencircuit. De organisatie is ambitieus en mikt in de komende jaren op het organiseren van het NK voor masters. Bijzonder aan deze editie was ten slotte de deelname van de drie gebroeders Vork, allen ouder dan 70 jaar, die als trio de achtste triathlon volbrachten.

 UITSLAGEN TRIATHLON UTRECHT 
MANNEN

-----------------------------
1 Gerbert vd Biggelaar 1:57:20
2 Rick Nijhoving 1:58:53
3 Dirk Wijnalda 2:01:18
4 Thomas Naasz 2:02:47
5 Aron van Ammers 2:03:14
6 Eric van der Linden 2:03:45
7 Johan Neevel 2:04:10 H40
8 Carlo van den Bergh 2:05:43 H40
9 Merijn Schuurman 2:05:56
10 Eelco van der Wind 2:07:37
VROUWEN ----------------------------
1 Corine Nelen 2:21:29
2 Federica Bazzocchi 2:22:23
3 Monique Kroeze 2:22:26 D40
4 Marleen Vos 2:23:00
5 Liesbeth van Wijk 2:36:09 D40
6 Martine van Aalst 2:36:39
7 Yvon Beke 2:36:51
8 Annette de Bot 2:37:32 D40
9 Floortje Gierman 2:39:35
10 Yvonne Troost 2:43:24

Bronnen / Links:
Rijwielpaleis Bilthoven triathlon Utrecht