Torbjorn Sindballe stopt vanwege hartproblemen

Tweevoudig wereldkampioen op de lange afstand (2004 en 2006) Torbjorn Sindballe heeft per direct besloten te stoppen met triathlon. Dit vanwege een (aangeboren) hartkwaal waar hij nu niet meer omheen kon. De Deen, die vooral bekend stond om zijn enorme fietskwaliteiten, stond in 2007 nog op het podium in Hawaii en was ook vorig jaar één van de smaakmakers van die wedstrijd.

Tijdens de Wildflower triathlon, eerder dit jaar in mei, moest hij zijn wedstrijd onderbreken nadat hij in de tweede wissel plotseling kwam te hyperventileren. Hij wist al sinds 2005 dat er een afwijking zat aan één van zijn hartkleppen, en liet zich daarom regelmatig controleren. Na het voorval bij de Wildflower heeft hij zich uitgebreid medisch laten testen. Op advies van zijn doktoren heeft hij nu besloten te stoppen.

Bronnen / Links:
Ruud de Haan
Torbjorn Sindballe
SlowTwitch