Oekraïne en Rusland winnen EK Team-relay

HOLTEN – Oekraïne is bij de elite-triatleten winnaar geworden van het eerste onderdeel van het EK Triathlon in Holten, de Team-relay. De twee Russische teams legden beslag op de tweede en derde plaats. De twee Nederlandse teams werden vijfde en zesde. De strijd om de medailles werd pas tijdens het looponderdeel van de laatste deelnemer beslist. Bij de junioren werd Rusland Europees Kampioen Team-relay, voor Hongarije en Oostenrijk. Het Nederlandse team werd vierde. Het spectaculaire onderdeel is voor het eerst in Nederland gehouden. Mogelijk wordt het geïntroduceerd op de Olympische Spelen.

Foto: Het Nederlandse juniorenteam (foto: EC Triathlon 2009 Holten/Rik Wielaard).

Aan de Team- relay deden 8 elite- en 11 juniorenteams mee. Elk team bestond uit vier triatleten (2 MANNEN, 2 vrouwen). Zij moesten rond zandwinningsplas De Domelaar ieder een parcours afleggen van 300 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen. De atleten deden dit afzonderlijk waarbij na het laatste onderdeel de volgende atleet van start ging.

Het EK Triathlon in Holten wordt vrijdag 3 juli om 16.00 uur officieel geopend. Na een vlaggenparade met de internationale deelnemers volgt er een spectaculaire opening op de Smidsbelt. Op zaterdag en zondag staan de individuele EK-wedstrijden voor Age Groupers, triatleten met beperking, junioren en Elite-triatleten op het programma.

Bronnen / Links:
EK Triathlon 2009, Holten