‘Triathlon Experience’ in de aanloop naar EK Holten

HOLTEN – Toeschouwers en andere belangstellenden kunnen dit jaar via een bezoek aan de ‘Triathlon Experience’ ervaren hoe het is om de Triathlon Holten af te werken. In de Triathlon Experience beleef je de Triathlon in licht, beeld en geluid. De onderdelen zwemmen, fietsen en lopen zijn nagebootst en de bezoekers doorlopen de triathlon. Bij de wisselpunten wordt informatie verstrekt over de historie van het vijfentwintigjarig evenement. Bezoekers krijgen antwoord op vragen als: Wie was de eerste buitenlandse winnaar en hoeveel vrijwilligers zijn er elk jaar in touw? Alle facts&figures over 25 jaar triathlon Holten komen aan bod.

De Triathlon Experience is vanaf
2 juli te bezoeken in een tent achter het voormalige gemeentehuis, in het centrum van Holten. De opbouw is momenteel in volle gang. Nadat basisschoolkinderen uit Holten woensdag 1 juli een bezoek hebben gebracht, wordt de Experience woensdagmiddag 1 juli om 16.00 uur officieel geopend door burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Rijssen-Holten.

De openingstijden van de Experience zijn: donderdag en vrijdag 12-21 uur, zaterdag 11-19 uur en zondag 10-17 uur. Toegang is gratis.

Bronnen / Links:
Susan Boode
EK Triathlon 2009, Holten