Vasseur laat zich niet gek maken in Kamperland

KAMPERLAND – In een totaal verregende Schotsmantriathlon was toch weer Remy Vasseur die op het looponderdeel de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en zijn zege van vorig jaar wist te prolongeren. Thérèse van Lare was de sterkste bij de vrouwen.

Het was meteen al lastig zwemmen met de korte golfslag en de sterke wind in het Veerse Meer, waarbij menigeen het troebele water binnenkreeg. Carlo van den Bergh had hier kennelijk het minste last van en stapte als eerste op de fiets voor 40 km afzien tegen de meer dan sterke wind. Vasseur volgde op vier seconden. De Belg Mario Appermans besteeg als derde zijn aluminium ros gevolgd door Leon Jacobse, Lous Wondergem en Cesar Beilo. In de stromende regen wist Appermans meer dan een minuut weg te lopen bij van den Bergh en Vasseur. Vasseur liet zich echter niet gek maken en vertrouwde op zijn sterke looponderdeel. Dat liep nog bijna fout af, omdat de organisatie tijdens de wedstrijd besloot maar vijf kilometer te laten lopen in plaats van de reguliere tien kilometer; dit om problemen als onderkoeling te voorkomen.

Op het soppige parcours hield Vasseur het tempo strak waarbij hij zich eerst ontdeed van Van den Bergh. Daarna stoomde hij over Appermans heen. Vasseur won, gevolgd door Appermans die, zoals al vaker, tweede werd in Kamperland. “Vasseur was gewoon de sterkste”, liet de Belg bij de prijsuitreiking sportief weten. Voor Vasseur was het een van de laatste testen voor het WK O3 op 31 augustus in Almere. “Het gaat prima, de snelheid zit er goed in en de conditie is prima”, liet hij vol zelfvertrouwen weten. Van den Bergh, lang één van de subtoppers, traint niet veel meer maar kan zich nog altijd meten met de nieuwe lichting.

Bij de vrouwen speelde Van Lare het weer klaar om als eerste vrouw over de finish te komen. Nu ze tegen de zestig jaar loopt staat ze nog maar één keer in de twee weken aan de start en dat deed ze in Kamperland met verve. Na het zwemmen, haar zwakste onderdeel, had ze maar weinig achterstand op Gerda Boschker, wat ze goed maakte door op de fiets een kleine voorsprong te nemen. Tijdens de vijf kilometer lopen behield ze haar nipte voorsprong. “Ik ben hartstikke blij dat ik gewonnen heb, want iedere keer denk dat kan wel eens mijn laatste overwinning zijn”, liet een opgetogen van Lare weten. Boschker had een half minuutje meer nodig. Evi Dehandschutterd was 3e. Opvallend was ook het debuut van hardloopster Anita Joziasse.

 UITSLAGEN TRIATHLON KAMPERLAND 
MANNEN

-----------------------------
1 Remy Vasseur 1.34.42
2 Mario Appermans BEL 1.35.04
3 Carlo van den Bergh 1.36.23
4 Cesar Beilo 1.37.09
5 Marc Riemens 1.37.37
6 Lous Wondergem 1.40.36
VROUWEN ----------------------------
1 Terese van Lare 1.58.56
2 Grada Boschker 1.59.29
3 Evi Dehandschutterd BEL 2.00.19

Bronnen / Links:
Sjaak Sinke
Schotsman Triathlon Kamperland